Bezoek nu ook Teasenz.eu voor snelle verzending (NL 1-2 dagen & BE 2-4 dagen) vanuit Nederland.

Longjing Thee, First Flush (Ming Qian)
16.95

Longjing Thee, First Flush (Ming Qian)

€ 16,95

Een prachtige, luxe Longjing thee geplukt in de vroege lente (Ming Qian). Geniet van een romig zacht textuur met hinten van noten en vers fruit en een subtiel bloemige aroma.

 

Nu ook beschikbaar in ons EU magazijn → Longjing thee (Teasenz.eu). Bestel nu via Teasenz.eu voor snelle levering naar NL (1-2 dagen) en BE (2-4 dagen).

 

- +

Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Long Jing (Dragon Well) is de meest beroemde thee in China en heeft een sterke reputatie in het buitenland. Wij hebben gekozen voor de Long Jing thee uit het oorspronkelijke productiegebied ten zuiden van Hangzhou, in Zhejiang provincie. Alle bladeren zijn op organische wijze geteeld, geplukt en verwerkt. Het resultaat is een Long Jing van de allerbeste kwaliteit.

Ontdekt de 'Dance of the Dragons' en leer hoe je gemakkelijk Longjing groene thee kan bereiden in een glas door de video hieronder te bekijken.

 

Groene thee en gezondheid

Groene theebladeren bevatten een hoge mate polyfenolen die helpen bij gewichtsverlies. Afhankelijk van de verwerkingsmethode kan de hoeveelheid per theesoort verschillen. Volgens de Chinese Hunan Agricultural University bevat groene thee 20% tot 23% polyfenolen. Omdat groene thee niet wordt gegist, gaan de catechins en polyfenolen niet verloren. Naast gewichtsverlies helpen polyfenolen tegen straling.

Een goede Long Jing Dragon Well thee verfrist de geest en helpt tegen vermoeidheid. Ook bevat groene thee fluoride die het calcium in je tanden beter bindt.

Bladsoort en de kunst van plukken

De verse theebladeren komen van de 'JiuKeng' boomsoort uit de provincie Zhejiang en Anhui. In 1985 werd deze soort vastgesteld als een nationale theeboomsoort met code GS13023-1985 door de 'Nationale CropVarietyCertificationCommittee' in China. Deze lente thee wordt geplukt met 1 knop en twee bladeren, en bevat ongeveer 3,4% aminozuur, 20.9% thee polyfenolen, 13.3% catechins en 4,1% cafeïne. De gedroogde bladeren zijn meestal geel/groen. Door het roosteren van de bladeren in de pan, verkrijgt deze groene thee een sterke geur en zware smaak in vergelijking met andere groene theesoorten.

Om de hoge kwaliteit te waarborgen is het belangrijk om op de juiste manier de bladeren te plukken. De bladeren moeten vanaf de zijkant worden geplukt en daarna direct in de mand worden bewaard, welke de bladeren beschermd tegen zonlicht en warmte. Bladeren die te lang in de hand blijven, zullen snel lijden onder de warmte van je hand en verwelken.

De geschiedenis van Dragon Well thee

De reputatie van deze groene thee is sterk verbonden met de China's meest populaire keizer Qian Long. Hij bezocht de thee regio regelmatig om onderzoek te doen naar de kwaliteit van thee, en genoot van het proeven van thee en leerde bladeren zelf te plukken. Echter op een dag tijdens het plukken vertelde een vertrouwde volger dat zijn moeder in slechte gezondheidstoestand verkeerde. Qian Long nam een handvol theeknoppen mee in een zak en reisde snel terug naar de hoofdstad.

Zodra Qian Long zijn moeder bezocht, werd ze plotseling wakker en verkeerde ze in een goed humeur. Ze realiseerde dat ze een geweldige aroma rook en vroeg Qiang Long waar deze geur vandaan kwam. De keizer wist meteen dat deze geur van de theebladeren kwam, die hij had meegenomen uit de theeregio dichtbij Hangzhou.

De keizer droeg direct de bedienden op om de theebladeren te trekken. Na het drinken van slechts drie kopjes voelde zijn moeder zich erg aangenaam en opgefrist. Hierdoor heeft keizer Qian Long de achttien bomen voor de Hugongtemple onder de Shifeng berg benoemd tot keizerlijke theebomen.

Details
Meer informatie
Trektijd 4-5 minuten
Watertemperatuur 80 °C
Thee per 500ml theepot 3 gram
Eetlepels / 500ml 1,5 el
Oogst 2022
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte laag
Theeregio Xi Hu
Provincie in China Zhe Jiang
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 龙井
Recensies 2

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Longjing Thee, First Flush (Ming Qian)