Echte Chinese thee, direct van de bron.

Liu Bao Thee
64.95

Liu Bao Thee

€ 57,81
Een gerijpte 'dark tea' (hei cha) met een licht-zoete en kruidige smaak en een hint van noten. Onze Liu Bao thee is ingepakt in een traditionele bamboemand bestaande uit wel 500 gram thee.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Liu Bao Cha betekent letterlijk ‘zes forten thee' en is vernoemd naar de originele productie regio in de provincie Guangxi. Omdat de bladeren mooie rode kleur afgeven, het is ook wel bekend onder de naam 'China Red' (Chinese rood).

Eigenschappen

Theeleuten houden niet alleen van deze thee vanwege zachte textuur, maar ook omdat je deze langdurig kan bewaren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld groene en zwarte, dat langzaam degradeert in smaak, zal deze Liu Bao thee juist steeds beter en beter smaken. Vind je deze thee nu al geweldig? Dan ga je deze in de toekomst nog lekkerder vinden!

Samengeperst in vergelijking met losse bladeren

Soms wordt Liu Bao thee ook wel samengeperst in blokken, maar meestal behoud men deze thee in losse vorm zoals op deze pagina. Dit zorgt voor betere luchtcirculatie waardoor de bladeren sneller rijpen.

Oorsprong

Deze ‘dark tea’ is afkomstig uit Guangxi dat gelegen is in het zuidelijke deel van China, aangrenzend aan Vietnam. Deze regio heeft een milde klimaat met een gemiddelde temperatuur van rond de 21 graden. Het gebied is gelegen op 1000 tot 1500 meter boven zeeniveau vrij van luchtvervuiling.

Hoewel dit gebied vele soorten thee produceert is echter Liu Bao thee het meest bekend. Deze hei cha werd voor het eerst gemaakt in de 18de eeuw in het dorp Liu Bao door groene thee (mao cha) op te stapelen in een natte maar gecontroleerde omgeving. Dit proces versneld de rijping en werd later ook toegepast in Yunnan om rijpe pu erh thee te produceren.

Kan je Liu Bao thee koken?

Ja, zeker. Deze donkere thee is zo zacht dat je deze kan bereiden door het te koken zonder dat het resulteert in een bittere smaak. Breng simpelweg de bladeren aan de kook. Zodra het kookpunt bereikt is, laat je het afkoelen tot een aangename drinktemperatuur. Uiteraard, kan je deze hei cha ook bereiden door het simpelweg te trekken in een theepot.

Liu Bao thee gezondheidsvoordelen

Deze dark tea is erg gezond en helpt bij het bevorderen van de spijsvertering. Ook kan het overtollige vet in het lichaam afvoeren. Omdat de thee goed gerijpt is heeft het niet de bijwerkingen op de maag, wat vaak voorkomt wanneer je veel groene thee drinkt.

Opslagtips

Bewaar deze thee in een donkere plek en voorkom direct zonlicht. Vermijd ook plekken waar onaangename geuren aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld de keuken.

In tegenstelling tot andere theesoorten, kan een zekere mate van luchtcirculatie en luchtvochtigheid (<50%) geen kwaad. Dit helpt namelijk bij verdere rijping van deze thee.

Details
Meer informatie
Trektijd 1 minuut
Watertemperatuur 100 °C
Thee per 500ml theepot 5 gram
Eetlepels / 500ml 2 el
Oogst 2018
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte medium
Theeregio Wuzhou
Provincie in China Guang Xi
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 六堡茶
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Liu Bao Thee