Bezoek nu ook Teasenz.eu voor snelle verzending (NL 1-2 dagen & BE 2-4 dagen) vanuit Nederland.

Liu An Gua Pian (Melon Seed) Groene Thee
11.95

Liu An Gua Pian (Melon Seed) Groene Thee

€ 11,59
Liu An Melon Seed is bekend om zijn unieke vorm en smaak. Het verwarmen van losse bladeren op een laag vuur resulteert in een prachtige 'meloen pit' krulvorm en fel groene kleur. Een legendarische favoriete thee van keizers en diplomaten, inclusief Dowager Cixi en Henry Kissinger.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Onze Liu An Melon Seed (ook bekend als 'Liu An Gua Pian') is afkomstig van een theeplantage in Liu An gevestigd in de province Anhui. Wat bijzonder is aan deze thee is dat hij volledig wordt geproduceerd volgens traditionele handmatige methodes.

Liu An Melon Seed: Unieke Verwerkingsmethode

De volle en zoete smaak (zonder bitterheid) maakt deze groene thee uniek, en dit is het gevolg van een unieke verwerkingsmethode die is toegepast. Tijdens de verwerking zijn de stengels van de bladeren en de centrale bladader zorgvuldig met de hand afgesneden. Vervolgens worden de bladeren gedroogd en gerold, waardoor de unieke vorm ontstaat. Bekijk het uiterlijk van deze thee ook in de video hieronder:

Lees hieronder meer over de verwerkingsmethode.

Verwerkingsproces van Liu An Gua Pian

Liu An Gua Pian groene thee is bijzonder omdat het alleen bestaat uit pure blad, zonder knoppen en bladstelen. Alleen de verse bladeren van de vroege lentepluk worden gebruikt. De bladeren worden zorgvuldig door de theeplukkers geplukt en meestal is het tweede blad vanaf de top het beste.

Na het plukken worden de bladeren gebakken in een hete pan. Het is zeer belangrijk dat de temperatuur van de pan onder controle wordt gehouden. Tenslotte worden de bladeren geroosterd in 3 fasen. Vooral de laatste fase is de moeilijkste vaardigheid om te leren in de verwerking.

Liu An Melon Seed Groene Thee & Gezondheid

De jonge bladeren waaruit deze losse groene thee bestaat, zijn geplukt in de vroege lente (en hoog in de bergen) wanneer de temperaturen nog laag zijn. Door het koele klimaat groeien de bladeren langzamer en is de thee erg vol van smaak. Hierdoor bevat de thee meer voedingswaarden dan groene thee die wordt geplukt in de zomer.

Afgezien van seizoensinvloeden bevat deze losse groene thee ook meer voedingswaarden dan zwarte thee, omdat het minimaal is bewerkt. Hierdoor behoudt het zijn hoge niveau van antioxidanten, dat de kans op kanker verlaagd en veroudering tegen gaat.

Afkomst

De theeplantage in Liu An waar onze melonseed vandaan komt, ligt 500 meter boven zeeniveau. De boerderijen zijn met name gevestigd op de hoge bergtoppen (onze guapian komt van de berg top genaamd 'Qiyun').

Over de theeboer

Het Teasenz team heeft tijdens de reis naar Liu An (wat vrij lastig te bereiken was) een vijftal boeren bezocht. Uiteindelijk hebben we gekozen om met de theeboer Kong samen te werken vanwege de professionele processen, werkomstandigheden voor de plukkers en de kwaliteit van de thee zelf.

Theeboer Kong:

Mijn hele leven verbouw ik al deze groene thee. Als tiener leerde ik eerst de kunst van het plukken en het onderhouden van de theeplantage. Op een latere leeftijd leerde ik meer over de verwerking van de thee van mijn vader. Deze thee is wie ik ben.

Mijn dochter is enkele jaren geleden vertrokken naar de stad en is gaan werken bij een bank. Ik vond het jammer dat ze niet mijn theeplantage wilde overnemen. Een paar jaar geleden heeft ze vanuit de stad ze een boek gestuurd over management. De inhoud heeft mij erg verrast, en ik ben enkele management technieken gaan toepassen op mijn theeplantage.

Ik denk dat elk mens en elk regio een ander beeld heeft over theecultivatie en dat maakt elke theesoort uniek. Ik dat het beheren van een theeplantage hetzelfde is als het beheren van elke andere onderneming. Discipline, duidelijke processen en individuele verantwoordelijkheden, zorgen voor betere kwaliteit thee. Door de jaren heen is mijn thee wel veranderd, net als ik.

Details
Meer informatie
Trektijd 4-5 minuten
Watertemperatuur 80 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 1,5 el
Oogst 2022
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte medium
Theeregio Liu An
Provincie in China An Hui
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 六安瓜片
Recensies 1

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Liu An Gua Pian (Melon Seed) Groene Thee