Zoethout thee

Een wilde oogst van gesneden zoethout wortel voor een heerlijke en natuurlijk zoete en drop-achtige infusie. Geniet het puur of gebruik het als een zoetstof voor een zelfgemaakte theemelange.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 45,45

* Verplichte velden


Productbeschrijving
Details

In het Westen wordt zoethout gebruikt om drop en andere snoepjes mee te maken, terwijl het in Oosterse landen zoethout populair is om een geneeskrachtige kruidenthee van te bereiden. In sommige landen wordt het ook in natuurlijke geconsumeerd door de wortel simpelweg te kauwen. Deze wortel is ook in het Engels bekend also ‘licorice’ afgeleid van het Griekse woord ‘Glukurrhiza’, dat letterlijk 'zoete wortel' betekent.

Zoethout thee & gezondheid

Er is een breed scala aan gedocumenteerde gezondheidsvoordelen voor de zoethoutwortel. Het verzacht de maag, reinigt de longen, bestrijd stress en beschermt uw huid en tanden.

Zoethout thee bevat geen caffeine en is daarom geschikt om te drinken tijdens de avonduren of voor het slapen gaan. Wil je afvallen dan is deze calorie arme kruidenthee ook erg geschikt en heeft het meestal geen bijwerkingen zoals andere dieet dranken.Zoethout thee zwangerschap & bijwerkingen

Dit kruid wordt algemeen beschouwd als veilig wanneer het niet grote hoeveelheid wordt gebruikt. Toch zijn er ook bijwerkingen. Vermijd zoethout bij zwangerschap, hartziektes, hoge bloeddruk, spierverwante aandoeningen, hypokaliëmie, nierziekte of erectiele dysfunctie. Vermijd het ook tijdens en na een operatie.

Extra informatie
Extra informatie
Trektijd 3-4 minuten
Watertemperatuur 85 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml n/a
Theejaar 2019
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte cafeïnevrij
Theeregio Diverse regio's
Provincie in China Gan Su
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 甘草
Recensies
Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen recensies schrijven. Log in of registreer nu