Echte Chinese thee, direct van de bron.

Citroengras Thee
34.95

Citroengras Thee

€ 34,25
Laat je verrassen door een frisse en kruidige thee met aroma van citroen en een hint van gember. Heerlijk zowel warm als koud.
Beschikbaarheid:Niet op voorraad
Meer informatie

Het drinken van een citroengras thee doet je denken aan een tropische vakantie waar je zo naar verlangd. De smaak levendig en verfrissend terwijl het tegelijkertijd je concentratie versterkt. Het is een perfecte ochtenddrank. Deze thee is ook bekend onder de Engelse naam ‘Lemongrass’ en wordt ook vaak gebruikt in voor heerlijke soep en curries in de Thaise, Vietnamese en Caribische keuken.

Gezondheidsvoordelen

Als medisch kruid is citroengras bekend om zijn antibacteriële, anti-schimmel- en antimicrobiële eigenschappen. In de Chinese geneeskunde gebruiken mensen het voor de behandeling van buikpijn, reumatische pijn, hoofdpijn, diarree, menstruatie stoornis, postpartum oedeem, spierpijn, koorts, en verkoudheid. De antioxidanten in gedroogde citroengras helpt bij het handhaven van een optimale cholesterolgehalte en cellulaire gezondheid. Ook versterkt het de zenuwstelsel, huid en immuunsysteem. Tenslotte is deze kruid calorie arm en help het bij het afvallen.


Lemongrass thee maken

  • Voeg 2-5 gram citroen gras in theepot
  • Voeg heet water toe (95 ° C)
  • Pas een trektijd van 3 minuten toe en verleng deze met 3 extra minuten voor elk volgende bereiding.

Recept ideeën: Onze citroenthee smaakt uitstekend met groene thee, gember of pepermuntbladeren.

Citroengras thee zwangerschap

Citroen gras is veilig voor de meeste mensen. Er is echter niet genoeg informatie over de veiligheid van citroengras als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Als u verwacht of borstvoeding geeft, raden wij u aan om aan de veilige kant te blijven en gebruik te vermijden.

Details
Meer informatie
Trektijd 3-4 minuten
Watertemperatuur 95 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 1 el
Oogst 2020
Theeseizoen Zomer
Cafeïnegehalte laag
Theeregio Diverse regio's
Provincie in China Yunnan
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 柠檬草
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Citroengras Thee