Lapsang Souchong Zwarte Thee
De eerste zwarte thee in de geschiedenis. De Lapsang Souchong heeft een special verwerkingsmethode door de theebladeren te roken over dennevuur. Deze fijne zwarte thee biedt een unieke houtachtige aroma met subtiele smaak van fruit en bloemen.
Deze thee is nu ook beschikbaar Teasenz.eu => Lapsang Souchong (Teasenz.eu)
- Wanneer je deze zwarte thee via Teasenz.eu bestelt, geniet je van extra snelle levering naar Nederland (1-2 dagen) en België (2-4 dagen) vanuit ons magazijn in Nederland ipv verzending uit China. Ook zijn de verzendkosten lager.
Lapsang Souchong (Zheng Shan Xiao Zhong) dat veel wordt verkocht in het Westen is vaak te rokerig voor veel thee drinkers. Teasenz biedt daarom een kwaliteits Lapsang Souchong dat heerlijk 'mellow' is van smaak met honingachtige noten. Deze heeft alléén een licht rokerige ondertoon dat niet overheerst, en daarom vinden wij het absoluut geweldig! Tot nu toe is dit de beste varient Lapsang dat wij tot nu toe heeft in China hebben ontdekt.
Leuk feit: Winston Churchill dronk Lapsang Souchong in combinatie met zijn Cubaanse sigaren.
Waar komt de naam 'Lapsang Souchong' vandaan?
'Souchong' of 'Xiao Zhong' betekent letterlijk in het Chinees 'klein bladsoort'. Dit heeft betrekking op de kleine jonge bladeren waar deze zwarte thee uit bestaat. Door het grote succes van deze losse zwarte thee zijn veel gebieden rondom het originele gebied ook begonnen met de product van zwarte thee gebaseerd op dezelfde bladsoort.
De dorpelingen hebben daarom 'Lapsang' of ('Zheng Shan') toegevoegd aan de naam, om deze the onderscheiden van de imitatie. 'Zheng' betekent namelijk 'origineel' en 'shan' betekent 'berg', samengevoegd betekent dit dus: 'van de originele berg'.
Zwarte thee of rode thee?
Een ander leuk feit is dat in China zwarte thee eigenlijk rode thee wordt genoemd. De verklaring is simpel. In het westen kijkt men naar de kleur van de bladeren, terwijl in China men kijkt naar de kleur van de brouwsel na het trekken van de thee. Omdat de brouwsel vaak een rood-orange kleur heeft noemt men zwarte in China dus 'rode thee'.
Om het nog complexer te maken; de term 'zwarte thee' wordt in China vaak gebruikt voor pu erh thee, omdat deze vaak wordt gekenmerkt door een donker brouwsel.
Tip: Gebruik geen melk, suiker of citroen in deze losse zwarte thee. Zonde van de authentieke smaak!
Provincie in China | Fu Jian |
---|---|
Theeregio | Wuyishan (350m) |
Oogst | 2023 |
Theeseizoen | Lente |
Watertemperatuur | 85 °C |
Hoeveelheid / 500ml | 3 gram |
Trektijd | 40s |
Hoeveelheid (traditioneel) / 100ml | 5 gram |
Trektijd (traditioneel) | 5 sec |
Theeplant | Zhong Xiao Ye Zhong |
Thee in Chinees | 正山小种 |
Glutenvrij | ja |
Cafeïnegehalte | hoog |