Echte Chinese thee, direct van de bron.

2015 Lao Tong Zhi ‘Oude Kameraden’ ‘Fen Dou’ Rauwe Pu Erh Theecake 357g
94.95

2015 Lao Tong Zhi ‘Oude Kameraden’ ‘Fen Dou’ Rauwe Pu Erh Theecake 357g

€ 84,51
Zoals je kan verwachten van één van Yunnan’s meest gerespecteerde theefabriek: een luxe rauwe pu erh cake dat je een mentale boost geeft door zijn intense nasmaak en sterke aroma.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Deze thee is gemaakt door Yunnan’s bekende Haiwan theefabriek. Het is gedrukt onder zijn luxe ‘Lao Tong Zhi’ (Oude Kameraden) label. De theecake heet ‘fen dou’ dat in het Nederlands letterlijk ‘strijdvaardig’ betekent. Niet gek, voor een thee als deze, die je een geweldige oppepper geeft.

Wanneer we de papieren verpakking open maken is de sterke aroma meteen op te merken. De bladeren van deze thee zijn namelijk al 3-5 jaar droog gerijpt voordat ze zijn geperst in 2015. De cake bestaat uit dikke stevige pu erh bladeren en is relatief strak geperst, zodat hij goed verder kan rijpen.

Zodra we 8 gram van deze cake trekken zien we een mooi heldere thee met goud-gelige kleur. De smaak is vol en licht bitter, maar verandert snel na enkele seconden in een soort zoetheid dat je hele mond van de binnenkant bedekt. Daarna merken we snel de krachtige ‘cha qi’ (thee energie) die een heerlijke mentale kick geeft. Een geweldige boost, waardoor we weer hard aan de slag kunnen na deze proefsessie.

Details
Meer informatie
Trektijd Gaiwan / yixing theepot: 1 x spoelen; 10s, 10s, 15s, 20s, 25s, 30s, etc
Watertemperatuur 100 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml n/a
Oogst 2015
Theeseizoen Herfst
Cafeïnegehalte hoog
Theeregio Menghai
Provincie in China Yunnan
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 老同志奋斗生茶饼
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: 2015 Lao Tong Zhi ‘Oude Kameraden’ ‘Fen Dou’ Rauwe Pu Erh Theecake 357g