Echte Chinese thee, direct van de bron.

Keemun Thee - Keemun Congou Zwarte Thee
9.95
Keemun Thee - Keemun Congou Zwarte Thee

Keemun Thee - Keemun Congou Zwarte Thee

€ 9,45
Misschien de meest bekende zwarte thee ooit, de Keemun bijna een synoniem voor zwarte thee. De kleine gedroogde bladeren brouwen prachtige amber-rode thee met een rijke, zachte en soepele smaak.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Keemun is één van de meest geconsumeerde theesoort in de wereld, omdat het is een onderdeel vormt van de English Breakfast thee melange. Echter is deze Keemun van een compleet andere klasse dat delicate bladeren bestaat.

Waar komt de naam vandaan?

De naam van deze thee komt van 'Qimen', de regio in China waar deze thee vandaan komt. Hoewel Qimen een relatief jonge thee (1875) is, heeft het heel wat aan populariteit gewonnen, zowel in als buiten China. Dit komt door fruitige smaak en een licht rokerige aroma.

Tot slot, is de Keemun zwarte thee perfect te combineren met chocolade, koekjes en andere snacks.

Bereiding van Keemun Thee

Zoals voor andere zwarte theesoorten, gebruik je voor Keemun water dat net van de kook af is. Gebruik een theepot, gaiwan of een zeefje dat in je mok is geplaatst. Is de 'tea soup' wat aan de sterke kant, gebruik dan gewoon minder bladeren of trek het voor een kortere periode.

Echte theeliefhebbers genieten van de originele smaak van de thee. Gebruik nooit melk, citroen of suiker in een kopje authentieke Qimen thee!

Details
Meer informatie
Trektijd 4 minuten
Watertemperatuur 95 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 0,5 el
Oogst 2022
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte hoog
Theeregio Qi Men
Provincie in China An Hui
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 祁门功夫红茶
Recensies 2

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Keemun Thee - Keemun Congou Zwarte Thee