Wilde Jujube Fruit Thee

Pure, wilde jujube uit Ningxi, China. Jujube thee, ook wel bekend als Chinese date thee, is gemaakt van gedroogd en gesneden jujube fruit. Heerlijk als een gezonde snack of maak een caloriearme thee met heet water.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 7,08

* Verplichte velden


Productbeschrijving
Details

Jujube is oorspronkelijk herkomstig uit China. Deze kleine, rode vrucht heeft een aangenaamde zoete smaak en is zeer geschikt om een heerlijke kruidenthee van te maken. De jujube thee van Teasenz is perfect in plakken gesneden voor een optimale bereiding.

Hoewel in de Chinese geneeskunde deze vrucht al duizenden jaren gebruikt, is jujube pas in de recente jaren popular in het Westen door de krachtige voordelen voor de gezondheid. Regelmatige consumptie heeft een kalmerend effect en is bovendien een goede bron van natuurlijke antioxidanten.

Gezondheidsvoordelen van jujube

Geloof het of niet, volgens statistieken heeft 1 op de 3 mensen weleens last van slapeloosheid. Volgens onderzoek kan jujube slapeloosheid verminderen doordat bepaalde stoffen in deze vrucht een kalmerend effect heeft op de hersenen. Naast slapeloosheid wordt jujube ook erg goed tegen angst. In de medische wereld wordt jujube meer en meer gebruikt als een natuurlijk alternatief voor kunstmatige medicatie.

Antioxidanten beschermen het lichaam tegen schadelijke vrije radicalen. Deze vrije radicalen hebben een negatief effect op cellen, beschadiging vitale onderdelen en kunnen leiden tot verschillende ziekten en veroudering. Jujube vruchten bevatten een grote hoeveelheid antioxidanten, en helpen zo het immuunsysteem te verbeteren.

In 2009 is door onderzoekers ook bevestigd dat de antioxidanten van deze superfruit een positief effect heeft op de lever.

Naast antioxidanten bevat het ook indrukwekkende veel vitamine C, A en B2. Tenslotte, bevat jujube ook essentiële mineralen, zoals mangaan, ijzer, fosfor en calcium. Geen wonder dat jujube door vele gezondheidgoeroe's wordt gezien als een 'superfruit'.

Extra informatie
Extra informatie
Trektijd 3-4 minuten
Watertemperatuur 100 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 1 el
Theejaar 2020
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte cafeïnevrij
Theeregio Jiaxing
Provincie in China Zhe Jiang
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 红枣
Recensies
Klantenreviews (1)
kalmerend en lekker
Kwaliteit
Prijs
Service
Door elke dag een liter thee hiervan te drinken, gecombineerd met Osmanthus en Honeysuckle, smaakt heerlijk mild zoet en ziet er prachtig uit in glazen kan, ben ik van mijn angstaanvallen af en heb ik pillen van arts voor de helft kunnen afbouwen (die toch niet meer daartegen werken (door gewenning?)) . Geschreven door zuid (Geplaatst op 29-07-2018)
Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen recensies schrijven. Log in of registreer nu

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: