Echte Chinese thee, direct van de bron.

2018 Rauwe Jingmai Wengji Pu Erh Thee Cake 357g
79.95

2018 Rauwe Jingmai Wengji Pu Erh Thee Cake 357g

€ 67,96
Een rauwe pu erh theecake gemaakt van knoppen en bladeren van oude theebomen in Wengji, Jingmai.

BELANGRIJK: Vanaf 1 juli betaald u altijd importkosten en BTW voor pakketten buiten de EU. KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

Beschikbaarheid:Niet op voorraad
Meer informatie

De knoppen en bladeren van deze thee zijn geplukt en verwerkt tot pu erh thee in de lente. Het resultaat is een complexe, zachte, en bloemige pu erh thee.

  • 100% handgeplukt, ambachtelijk bewerkt en steen geperst.
  • Een echte single-origin thee als alternatief voor saaie pu erh-melanges.

Wengji Village

Wengji is een klein dorp in Jingmai. In 2018 bestaat de bevolking van de stad uit slechts 80 huishoudens met een bevolking van ongeveer 300 mensen. De gemeenschap is uitsluitend gericht op de productie van pu erh-thee. Dat is ook helemaal niet vreemd, aangezien Wengji zich op 1700 meter boven de zeespiegel bevindt met een ideaal klimaat voor de groei van wilde theebomen. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur is 19.4ºC.

De Jingmai Pu erh-cakes bestaan vaak uit een mix van theebladeren uit verschillende streken in de regio. Het resultaat is dat het eindproduct zijn unieke karakter verliest en een 'gemiddelde' thee wordt. Met deze Wengji-cake kun je nu genieten van een rauwe theecake uit slechts één gebied.

Jingmai Tea Region

Jingmai is een van de meest populaire regio's voor pu erh-thee. Toch wordt het vaak verkeerd begrepen een dorp of berg. Als we het over thee van Jingmai hebben, gaat het vaak om naar een grotere regio bestaande uit vele bergen en dorpen. Het gebied heeft ook een grote hoogteverschillen tussen 1500 en 1800 meter boven zeeniveau. Dorpen die deel uitmaken van deze regio zijn onder andere Bāng gǎi, Lông bàng, Nánzuò, Nà nài, Jǐng mài dà zhài, Měng běn, Máng gěng, Nuò gàn, Máng hóng, Wēng wa, Wēng jī, Jǎojiǔ fáng. Thee uit deze gebieden mogen officieel de naam 'Jingmai thee' gebruiken.

Details
Meer informatie
Trektijd Gaiwan / yixing theepot: 1 x spoelen; 10s, 10s, 15s, 20s, 25s, 30s, etc
Watertemperatuur 90 °C
Thee per 500ml theepot 5 gram
Eetlepels / 500ml n/a
Oogst 2018
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte medium
Theeregio Wengji, Jingmai
Provincie in China Yunnan
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 翁基古寨古树普洱茶
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: 2018 Rauwe Jingmai Wengji Pu Erh Thee Cake 357g