Echte Chinese thee, direct van de bron.

Jin Jun Mei Thee (Ming Qian)
15.95

Jin Jun Mei Thee (Ming Qian)

€ 13,88
Een natuurlijk karamel zoete Jin Jun Mei met een aroma van gedroogd fruit en longan. De knoppen waar deze thee uit bestaat is fijn, goudkleurig en zijn slechts 1 cm lang.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Jin Jun Mei is een zeer beroemde Chinese zwarte thee uit de Wuyi Mountains in de provincie Fujian in het oosten van China. Deze losse thee bestaat uit beste kwaliteit bladeren uit Tongmu met een hoge concentratie aan knoppen. Deze bekende zwarte thee is geplukt voor de Qingming festival in de lente, wanneer het klimaat nog koel is, zodat de bladeren niet te snel groeien en een volle en honingzoete smaak ontwikkelen. Vlak na de Qingming festival binnen de theeboeren met de productie van Lapsang Souchong dat uit iets grotere bladeren bestaat en met minder knoppen.

Onze leverancier en theemeester Jiang heeft persoonlijk de handgeplukte bladeren verwerkt tot een elegant en smaakvolle thee van wereldklasse.

De kleine bladeren/theeknoppen van deze thee zijn slank en lichtgedraaid. Het zorgvuldig drogen, handrollen en vuurbakken van de bladeren resultert in een geweldige smaak en aroma karakteristiek voor de theestruiken in Wuyi, een berggebied dat vooral bekend staat voor geweldige Chinese oolong and zwarte thee.

Omdat vooral de knoppen worden geplukt voor deze thee, zijn duizenden knoppen nodig voor slechts 500 gram verwerkte thee. Hierdoor is deze thee duurder dan de gemiddelde losse zwarte thee, maar zeer de moeite waard door de verfijnde smaak. Doordat we deze thee direct van de bron inkopen, kunnen wij gelukkig de prijs betaalbaar houden. Wat ook goed nieuws is, is dat de bladeren 3 to 4 keer kan worden getrokken, waardoor de prijs per kop erg meevalt. Sterker nog, het is goedkoper dan wanneer je dit vergelijkt met theezakjes, die je maar 1 keer kunt trekken.

Details
Meer informatie
Trektijd 5 minuten
Watertemperatuur 90 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 1 el
Oogst 2021
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte hoog
Theeregio Wuyi, Tongmu
Provincie in China Fu Jian
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 金俊眉/金骏眉
Recensies 3

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Jin Jun Mei Thee (Ming Qian)