Jasmijnparels - Jasmijn Thee Bolletjes

Geurige, hand gerolde jasmijnthee, welke gemaakt is van super verse theebladeren en de beste Fujian jasmijnbloemen. Wanneer toegevoegd aan heet water, openen de parels zich majestueus en vullen je woonkamer met een aromatische geur kenmerkend voor jasmijnthee.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 8,86

* Verplichte velden


Productbeschrijving
Details

Jasmijn Parels Thee Video

 

Jasmijnparels gemaakt van groene thee zijn erg populair zowel in als buiten China. Door de mooie ronde parelvormen, zijn ze erg geschikt als een verrassend cadeau voor theeliefhebbers of simpelweg mensen die houden van een gezonde lifestyle. De Jasmijnparels van Teasenz zijn volledig handgemaakt van hoogwaardige olijfgroene theebladeren en zichtbare zilveren knoppen. Niet alleen is het drinken van deze thee een genot, maar ook het bereiden ervan, doordat de fijne bladeren zich langzaam onthullen in heet water.

Productie van groene Jasmijn parels thee: een ingewikkeld proces

De productie van deze thee is een ingewikkeld proces. De theeknoppen en bladeren worden zorgvuldig geselecteerd en koel bewaard totdat de jasmijn bloemen later in de lentebloeien. De in de nacht bloeiende jasmijnen worden in de ochtend geplukt wanneer ze nog dicht zijn. In de avond gaan de bloemen open met een opmerkelijk 'knallend' geluid. Dit betekend dat de bloemen klaar zijn om gemengd te worden met de bladeren.

Na 5 uur worden de bloemen verwijderd en de thee wordt daarna voorbereid om 4-5 dagen te drogen. Dit proces wordt 7 keer herhaald! Wat betekend dat het langer dan 1 maand duurt om deze thee te maken. Voor 1 kilogram jasmijnparels wordt uiteindelijk ongeveer 4 kilogram jasmijnbloemen gebruikt. Het eindresultaat is een verrukkelijke thee die de woonkamer vult met een aangename geur.

Gezondheidsvoordelen van Jasmijnparels

Deze Chinese groene thee heeft vele gezondheidsvoordelen wanneer het regelmatig wordt gedronken. Vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten verminderd dit de aanleg van een aantal vormen van kanker. Daarnaast verlaagt jasmijnthee het risico van hartaanvallen en coronaire ziekten en gaat veroudering tegen. Ook wordt in het algemeen aangenomen in China dat de jasmijnbloemen zelf nog wat extra voordelen hebben, ze helpen bij het verminderen van depressie en ook met de natuurlijke ontgifting van het lichaam. Hiervoor is echter geen wetenschappelijk bewijs beschikbaar op dit moment.

Gebruik geen kokend water

Gebruik geen kokend water voor het bereiden van deze groene thee. Omdat de bladeren erg jong en fijn zijn, zal het gebruik van te heet water leiden tot een wat bittere smaakt welke de zoete smaak en aroma teniet kan doen.

Extra informatie
Extra informatie
Trektijd 3-4 minuten
Watertemperatuur 90 °C
Thee per 500ml theepot 3 gram
Eetlepels / 500ml 0,5 el
Theejaar 2020
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte medium
Theeregio Suzhou
Provincie in China Jiang Su
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 茉莉龙珠
Recensies
Klantenreviews (5)
Fluweel zachte smaak
Kwaliteit
Prijs
Service
zachte en soepele maar krachtige Jasmijn thee.
Voor mij zijn 5 bolletejes per kopje op 80 C. na 2 minuten het lekkerste.
Geschreven door Vladimir (Geplaatst op 04-03-2019)
Sterke geur
Kwaliteit
Prijs
Service
Een zeer sterk geurende thee. Ik rook de jasmijngeur direct bij het openen. De bloemigheid is iets te sterk voor mij. Mijn voorkeur gaat uit naar de losse jasmijn thee. Geschreven door Jason (Geplaatst op 15-02-2018)
Zachte smaak
Kwaliteit
Prijs
Service
Dit is mijn eerste jasmijnparel ervaring. De thee bevalt erg goed en heeft een zachte smaak. Enkele parels maar nodig per bereiding. Geschreven door Xavier (Geplaatst op 15-02-2018)
Subtiele smaak, 80 C is optimaal
Kwaliteit
Prijs
Service
Bij zowel de eerste als tweede bereiding van de thee in een glas op 80 °C was de smaak lekker subtiel (met 5 a 6 parels 2:30 a 3:00 min trektijd).

In het verleden (deze thee heb ik in 2015 bij jullie besteld) heb ik de thee met heter water gedronken (water koken en geen thermometer) waardoor deze een iets wat bittere smaak had (niet heel erg). Ook het aantal parels en trek tijd heb ik gevarieerd geprobeerd.

Kan me daarom voorstellen dat een sterkere jasmijn thee lekkerder is op bepaalde momenten van de dag en een lichtere subtiele jasmijn thee op andere momenten (voor mij persoonlijk dan).

Ik ben verre van een thee "kenner" en ben nog veel aan het uit proberen.
Geschreven door Terence (Geplaatst op 22-08-2016)
Geweldige aroma
Kwaliteit
Prijs
Service
Hi Teasenz, ik vond in eerste instantie de prijs wat aan de dure kant, maar nu ik merk dat je met 70 gram thee erg veel kopjes kan maken, ben ik blij dat ik bij jullie deze jasmine thee heb besteld. Ik vind het zelf erg lekker, en ik bied het nu ook aan in mijn restaurant. Geschreven door Jessica (Geplaatst op 18-02-2014)
Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen recensies schrijven. Log in of registreer nu

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: