Echte Chinese thee, direct van de bron.

Jasmijnparels - Jasmijn Thee Bolletjes
9.95

Jasmijnparels - Jasmijn Thee Bolletjes

€ 8,66
Geurige, hand gerolde jasmijnthee, welke gemaakt is van super verse theebladeren en de beste Fujian jasmijnbloemen. Wanneer toegevoegd aan heet water, openen de parels zich majestueus en vullen je woonkamer met een aromatische geur kenmerkend voor jasmijnthee.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Jasmijn Parels Thee Video

 

Jasmijnparels gemaakt van groene thee zijn erg populair zowel in als buiten China. Door de mooie ronde parelvormen, zijn ze erg geschikt als een verrassend cadeau voor theeliefhebbers of simpelweg mensen die houden van een gezonde lifestyle. De Jasmijnparels van Teasenz zijn volledig handgemaakt van hoogwaardige olijfgroene theebladeren en zichtbare zilveren knoppen. Niet alleen is het drinken van deze thee een genot, maar ook het bereiden ervan, doordat de fijne bladeren zich langzaam onthullen in heet water.

Productie van groene Jasmijn parels thee: een ingewikkeld proces

De productie van deze thee is een ingewikkeld proces. De theeknoppen en bladeren worden zorgvuldig geselecteerd en koel bewaard totdat de jasmijn bloemen later in de lentebloeien. De in de nacht bloeiende jasmijnen worden in de ochtend geplukt wanneer ze nog dicht zijn. In de avond gaan de bloemen open met een opmerkelijk 'knallend' geluid. Dit betekent dat de bloemen klaar zijn om gemengd te worden met de bladeren.

Na 5 uur worden de bloemen verwijderd en de thee wordt daarna voorbereid om 4-5 dagen te drogen. Dit proces wordt 7 keer herhaald! Wat betekent dat het langer dan 1 maand duurt om deze thee te maken. Voor 1 kilogram jasmijnparels wordt uiteindelijk ongeveer 4 kilogram jasmijnbloemen gebruikt. Het eindresultaat is een verrukkelijke thee die de woonkamer vult met een aangename geur.

Gezondheidsvoordelen van Jasmijnparels

Deze Chinese groene thee heeft vele gezondheidsvoordelen wanneer het regelmatig wordt gedronken. Vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten vermindert dit de aanleg van een aantal vormen van kanker. Daarnaast verlaagt jasmijnthee het risico van hartaanvallen en coronaire ziekten en gaat veroudering tegen. Ook wordt in het algemeen aangenomen in China dat de jasmijnbloemen zelf nog wat extra voordelen hebben, ze helpen bij het verminderen van depressie en ook met de natuurlijke ontgifting van het lichaam. Hiervoor is echter geen wetenschappelijk bewijs beschikbaar op dit moment.

Gebruik geen kokend water

Gebruik geen kokend water voor het bereiden van deze groene thee. Omdat de bladeren erg jong en fijn zijn, zal het gebruik van te heet water leiden tot een wat bittere smaakt welke de zoete smaak en aroma teniet kan doen.

Details
Meer informatie
Trektijd 3-4 minuten
Watertemperatuur 90 °C
Thee per 500ml theepot 3 gram
Eetlepels / 500ml 0,5 el
Oogst 2021
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte medium
Theeregio Suzhou
Provincie in China Jiang Su
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 茉莉龙珠
Recensies 5

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Jasmijnparels - Jasmijn Thee Bolletjes