Echte Chinese thee, direct van de bron.

Hunan Anhua Dark Tea Proefpakket: Hei Zhuan, Fu Zhuan, Hua Zhuan 240g
66.95

Hunan Anhua Dark Tea Proefpakket: Hei Zhuan, Fu Zhuan, Hua Zhuan 240g

€ 58,25
Een uitgebreide Dark tea proefpakket bestaande uit 3 soorten donkere thee uit Anhua Hunan. De theesoorten (Fu Zhuan, Hua Zhuan, Hei Zhuan) zijn voorgesneden en apart verpakt in kleine doosjes.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Bai Sha Xi

Een luxe dark tea proefpakket van de gerenommeerde Bai Sha Xi-fabriek in Anhua, Hunan. Deze bestaat uit drie soorten donkere thee die al voorgesneden zijn voor extra gemak. Elke soort donkere thee is apart verpakt in twee kleine doosjes van 40g per stuk. In totaal bevat de sampler-set 240 gram thee.

1939 Hei Zhuan gemetselde thee

Hei Zhuan, letterlijk vertaald als 'donkere / zwarte theeblok', is gemaakt op basis van de vroegste donkere thee recepten uit 1939. Dit recept vormt de basis voor de andere soorten Dark tea die later werden ontwikkeld.

De droge thee heeft een donkere uitstraling, met een houtige geur. Het brouwt een felgele kop thee met een karakter van sinaasappels en citroengras. De afdronk is zoet en heeft een goede hui gan. De bladeren na de bereiding zijn donker groen van kleur.

Het karakter van deze thee is erg interessant; en ligt ergens tussen een jonge rijpe en een goed gerijpte rauwe pu erh.

1953 Fu Zhuan steenthee

Fu Zhuan donkere thees worden geproduceerd op basis van een recept uit 1953. Door een speciale vergisting methode toe te passen, ontwikkelt het oppervlak van de thee een speciale bacteriecultuur, die bekend staan ​​als gouden bloemen (jin hua). Dit is een soort probiotica, dat niet alleen veel voordelen heeft voor de gezondheid, maar ook resulteert in een verrukkelijke smaak. De droge theekleur is bruin en de compressie is minder strak dan de Hei Zhuan. De thee is bruinrood, de textuur is stevig en soepel en de aroma van 'gouden bloemen' is duidelijk aanwezig.

1958 Hua Zhuan brick tea

Tenslotte bevat de proefpakket ook Hua Zhuan thee ('Bloemen' theeblok). Deze donkere thee wordt geproduceerd op basis van een klassiek recept uit 1958. De droge thee heeft een lichtere geel / bruine kleur. Eenmaal gebrouwen, is de thee oranje van kleur en de aroma heeft het karakter van gerookte dennen.

Notities brouwen

Een stuk weegt ongeveer 13 gram. Als u alleen aan het brouwen bent, raden wij u aan om een ​​brok in 2 tot 3 delen te splitsen en slechts één deel te gebruiken voor uw bereidingssessie. Er zijn geen theemessen nodig, de brokken zijn gemakkelijk verder te breken met de hand.

Het zetten van donkere thee vereist enige serieuze hitte. Brouw de theesoorten op maximale temperatuur in een theeservies met goede warmtebehoud (bijvoorbeeld keramische of Yixing-kleitheepot). Als alternatief kunt u de thee in een pan koken. Lees voor meer informatie deze gids: 2 manieren om donkere thee te zetten (Engels).

Herkomst: Anhua, Hunan

Anhua wordt gekenmerkt door bergen die worden omringd door rivieren met een mild klimaat en mineraalrijke, vruchtbare grond. Het heeft dus de ideale omstandigheden om thee te verbouwen. Door de toenemende populariteit van donkere thee, heeft de regio een status verworven en is het nu een gemeente met een eigen bestuur. Er is een gezegde: 'Anhua had eerst thee voordat het een zelfstandige bestuurlijke regio werd'. Zelfs nu nog is de economie van Anhua nog steeds hoofdzakelijk afhankelijk van dit lokale product.

Anhua Dark Tea Production

Om Anhua-donkere thee te produceren, worden de bladeren geplukt, gedroogd, gebakken in pannen en gerold. De bladeren worden vervolgens opgeslagen in een warme ruimte, zodat er een gisting proces ontstaat. Tenslotte, worden de bladeren uiteindelijk geroosterd. Het eindresultaat is een donkere losse bladthee ('maocha'), die vaak verder wordt verwerkt tot grote theeblokken. Dit gebeurt door de bladeren zacht te stomen en de bladeren in de vorm van bakstenen te persen. Het is voornamelijk het fermentatieproces & het roosteren die elke soort donkere thee zijn unieke karakter geeft.

De productie van Hei, Fu en Hua blokken volgt ruwweg de beschreven productiestappen hierboven. Het verschil zit hem vooral in de blend die gebruikt wordt en de kleine variaties in elke productiestap dat elke soort Dark tea uniek maakt.

Details
Meer informatie
Trektijd 5 minuten
Watertemperatuur 100 °C
Thee per 500ml theepot 1 st.
Eetlepels / 500ml n/a
Oogst 2021
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte hoog
Theeregio Anhua
Provincie in China Hunan
Glutenvrij nee
Thee in Chinees 茯砖
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Hunan Anhua Dark Tea Proefpakket: Hei Zhuan, Fu Zhuan, Hua Zhuan 240g