Echte Chinese thee, direct van de bron.

Meidoorn Thee - Hagedoorn Vruchtenthee
8.5

Meidoorn Thee - Hagedoorn Vruchtenthee

€ 8,33
Een flavonoïdenrijke vruchtenthee bestaande uit 100% pure Meidoorn bessen. In plakjes gesneden voor een perfecte thee infusie.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

De Meidoorn kruid is ook bekend als de Hagedoorn of Heggedoorn. De verklaring voor de alternatieve namen is dat het vroeger ook als omheining werd gebruikt voor een stuk grond. De Meidoorn (Crataegus) behoord tot de rozenfamilie (Rosaceae). De Latijnse naam is afkomstig van een Griekse botanist Dioscorides, die de vrucht prees voor de positieve gezondheidsvoordelen voor het hart en bloedvaten.De bekende kruidenwetenschapper Rembert Dodoens geeft ook aan dat de Meidoorn overvloedige menstruatie en menstruatiepijn tegen gaat. Wetenschappers geven ook aan dat de Meidoorn vrucht ook de bloeddruk balanceert.

Meidoorn thee recept

Wist je dat je meidoorn en rozenbloemen samen kan bereiden?


BijwerkingenHoewel een kruidenthee gemaakt van de Meidoornvrucht over het algemeen erg gezond is en voor de meeste mensen dagelijks geconsumeerd kan worden, kan het bij enkele individuen bijwerkingen veroorzaken zoals: misselijkheid, duizeligheid, slapeloosheid of maagproblemen. Bij deze bewerkingen dient u direct te stoppen met de consumptie. Er is nog niet veel bekend over het gebruik van Meidoorn bij zwangerschap of borstvoeding. Daarom is het beter om uit voorzorg Meidoorn thee te vermijden.

Details
Meer informatie
Trektijd 5 minuten
Watertemperatuur 100 °C
Thee per 500ml theepot 3 gram
Eetlepels / 500ml 1 el
Oogst 2022
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte cafeïnevrij
Theeregio Diverse regio's
Provincie in China Shan Dong
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 山楂
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Meidoorn Thee - Hagedoorn Vruchtenthee