Echte Chinese thee, direct van de bron.

Guizhou Emerald Tips - Mei Tan Cui Ya Groene Theeknoppen, 50g in Blik
15.95

Guizhou Emerald Tips - Mei Tan Cui Ya Groene Theeknoppen, 50g in Blik

€ 13,56
Een originele eerste lentepluk groene thee. Erg populair in China, maar onbekend daarbuiten. Deze Cui Ya (smaragdgroene theeknoppen) komt uit de Mei Tan regio in Guizhou. Beschikbaar in 50g theeblikken. In samenwerking met Laszlo Montgomery van de China History Podcast.
Beschikbaarheid:Niet op voorraad
Meer informatie

The China History Podcast (CHP)

Sinds 2010 heeft Laszlo Montgomery en zijn team van de China History Podcast al meer dan 200 uur aan verhalen gepubliceerd. Verschillende passages van de Chinese geschiedenis worden door hem in details uitgelicht. Zijn waardevolle content is gratis te verkrijgen op o.a. iTunes en Soundcloud en te beluisteren op zijn site teacup.media.

In elke serie bespreekt hij een verschillend hoofdstuk uit de Chinese geschiedenis en hij breekt deze op in kleine, amuserende en makkelijk te verteren passages. In plaats van het aanbieden van een saaie, chronologische record van elke keizer, krijgsheer, opstand, kunstenaar en schurk, duikt Laszlo in en uit duizenden jaren geschiedenis om u de meest vermakelijke, aansprekende en fascinerende verhalen uit China's vroegste tijden te brengen tot onze moderne tijd.

En nu, terwijl je geniet van de pracht van de Chinese geschiedenis, kan je nu genieten van deze geweldige, moeilijk te vinden lentepluk groene thee uit het verbazingwekkende en exotische land van China met een ongekende natuurlijke schoonheid: de provincie Guizhou; Het best bewaarde geheim van het Midden-Koninkrijk! Genieten!

 

 

Guizhou thee

Iedereen die maar een beetje af weet van Chinese groene thee, zal wel bekend zijn met de Dragon Well thee uit Hangzhou of de Mao Feng uit de Gele berg.  Echter is er zo veel vraag naar thee uit deze regios dat het de laatste jaren wel erg moeilijk wordt om goede kwaliteit thee te verkrijgen.

Onder de groene thee liefhebbers in China is groene thee uit Guizhou de laatste jaren erg populair geworden. De kleinere producties in combinatie met zink en selenium rijke bodem langs de Mejiang river resulteren in een zeer fijne en vermakelijke thee.

Guizhou Mei Tan Cui Ya thee bereiden

Het uiterlijk van de knoppen niet alleen prachtig in droge vorm, maar ze worden nog mooier wanneer je ze bereid in heet water. Om zoveel mogelijk hiervan te genieten, adviseren wij de opastijl/methode toe te passen. Schep 3 gram thee in een transparente glas en voeg water (80ºC) toe. Laat de bladeren 4 minuten trekken.

De thee kan je direct drinken, zonder de bladeren uit te zeven. Zodra je 2/3 van het glas hebt opgedronken, kan je weer je glas met heet water opvullen, zodat je tot wel 3 glazen thee kan maken.

Volledig verwerkt met de hand

Onze Mei Tan Cui Ya thee bestaat volledig uit met de handgeplukte en -verwerkte lenteknoppen. Het resultaat is een top kwaliteit thee dat niet alleen mooi oogt, maar ook een bijzonder frisse, zachte en complexe smaak heeft. 

Goedkoop is de thee niet, maar we hebben de prijs zo veel mogelijk gedrukt door direct in te kopen bij de boer!

Groothandel Guizhou thee

Deze thee is ook beschikbaar in groothandelzakken van 500g. De voorraad is echter beperkt door de kleine productie schaal. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Details
Meer informatie
Trektijd 4 minuten
Watertemperatuur 80 °C
Thee per 500ml theepot 3 gram
Eetlepels / 500ml 1 el
Oogst 2019
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte medium
Theeregio Meitan
Provincie in China Gui Zhou
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 湄潭翠芽
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Guizhou Emerald Tips - Mei Tan Cui Ya Groene Theeknoppen, 50g in Blik