Echte Chinese thee, direct van de bron.

Groen Klei Yixing Theepot - Ronde Xi Shi Hu Theepot 240ml
79.95

Groen Klei Yixing Theepot - Ronde Xi Shi Hu Theepot 240ml

€ 67,96
Een Yixing theepot gemaakt van groene klei (Tian Qing Ni) door klei artist Hao Nian De. Het heeft een klassieke, maar wat plattere 'Xi Shi' vorm. Oven gebakken op 1100°C.
Beschikbaarheid:Niet op voorraad
Meer informatie

Dit product wordt na het handmatige vervaardiging gebakken in de oven op 1100°C. Het resultaat is dat elk theepotje uniek is, waarvan de kleur kan variëren van donker groen tot donkerblauw. De kleur van het uiteindelijke product kan daarom verschillen van de afbeeldingen op deze pagina. Voel je vrij om contact met ons op te nemen, zodat we foto's kunnen sturen van de huidige voorraad.

Authentieke groene klei (tian qing ni)

Deze theepot is gemaakt van authentieke groene klei dat in China ook bekend is als 'tian qing ni'. Theepotjes gemaakt van groene klei is in de laatste jaren razend populair in China. Dit kleitype wordt gekenmerd door een gemiddelde viscociteit (plakkerigheid) en hoge dichtheid.

Door de excellente qualiteit van echte groene klei, is het niet onverwacht dat er ook vele neppe groene theepotjes op de markt zij verschenen. Gelukkig heeft onze team van ervaren inkopers en Yixingkenners de echtheid van onze theepotjes bevestigd. Teasenz garandeert daarom een authentiek product.

Platte, maar ronde vorm. Wie is 'Xi Shi'?

De klassieke Xi Shi vorm (genoemd naar de één van 'vier beroemde schoonheiden' in China) is bijna zo rond als een bal. Echter is thee artiest gespecialiseerd in het vervaardigen van platte xi shi theepotjes. De theebereiding is net zo goed als in een klassiek xi shi, maar zelfs met een kortje tuit, heb je nu een nog betere schenkervaring!

Details
Meer informatie
Klei type Tian qing ni klei
Inhoud 240 ml (8 oz)
Afmetingen approx. 13x5x6.7cm (5x2x2.6 in)
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Groen Klei Yixing Theepot - Ronde Xi Shi Hu Theepot 240ml