‘Gong Chun’ Yixing Theepot, Duanni Klei 240ml

Een volledig met de handgemaakte theepot vernoemd naar de artist die deze vorm heeft bedacht 'Gong Chun'. Deze zeer ongebruikelijke en door de natuur-geïnspireerde theepot is gemaakt van Duanni klei.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 152,96

Productbeschrijving
Details
  • Deze theepot is volledig handgemaakt door een kunstenaar die deel uitmaakt van de Hong Chun-studio in Yixing.
  • De gebruikte grondstof is oude en fijne Duan Ni-klei.
  • Een fotogenieke theepot voor Instagram!
  • Wordt geleverd in een luxe en stevige geschenkdoos die ook perfecte bescherming biedt tijdens de verzending.

Gong Chun

Deze theepotvorm werd voor het eerst gemaakt door een Gong Ming Chun. Hij was een dienaar van een geleerde tijdens de Ming-dynastie. Regelmatig ging hij met zijn meester naar de Jinsha tempel in de buurt van Yixing. Daar verblijven zij, zodat de meester zich kon voorbereiden voor het belangrijke staatsexamen. Tijdens zijn bezoeken leerde hij van een monnik de kunst van het maken van Yixing theepotjes. Naast het tempel zag hij een oude Gingko boom en hij was onder de indruk van de nop dat aan de boom groeide. Hij besloot een theepot te maken die leek op de vorm en patroon van de nop.

Sindsdien zijn deze Gong Chun theepotten nog steeds immens populair. Je ziet dan ook veel Yixing-artiesten hun eigen Gong Chun-theepot maken. Deze vorm van theepotten zijn duur door de hoge moeilijkheidsgraad. Bovendien, gaat het vaker bij het bakken van de theepotten mis: door de verschil in dikte van de oppervlak is de succespercentage lager dan bij andere vormen.

Extra informatie
Extra informatie
Klei type Duan ni klei
Inhoud 240ml
Afmetingen Approx. 12.5x7.2cm (4.9x2.8)
Recensies
Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen recensies schrijven. Log in of registreer nu

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: