Echte Chinese thee, direct van de bron.

Dian Hong Thee
9.95

Dian Hong Thee

€ 9,45
Een Chinese zwarte thee uit Yunnan bestaande uit zwarte en gouden theeknoppen. Deze zijn één voor één met de hand geplukt. De bladeren zijn zorgvuldig verwerkt en hebben een vermakelijke punkachtige vorm. De smaak is absoluut sensationeel met een subtiel aardachtig karakter en hinten van honing en karamel.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Een van de meest bekende theesoorten in China, doch grotendeels onontdekt in het buitenland. Deze prachtige mix van zwart en gele theeknoppen is meer dan alleen een feest voor het oog. Yunnan dian hong thee bladeren groeien rond de 1000 meter boven zeeniveau, zodat de bladeren langzaam groeien en een volle smaak ontwikkelen. Ontdek een goudgele infusie die een schat waard is.

Deze met de hand geplukte thee is gemaakt is afkomstig uit Fengqing, Yunnan. Na het plukken zijn de bladeren volgens de traditionele methode verwerkt (zonder machines) en vervolgens geoxideerd. Hoewel, een kopje Dian Hong thee niet zoveel cafeïne bevat als koffie, is het toch zeer effectief voor een goede boost in de ochtend.

Zwarte thee & gezondheid

Omdat de bladeren volledig geoxideerd zijn zoals alle losse zwarte theesoorten, bevat deze Dian Hong niet hetzelfde niveau van antioxidanten als onze witte en groene thee. Echter blijft het een goede bron van antioxidanten. Zwarte thee wordt ook beschouwd als een perfecte drank om tandbederf te voorkomen en de cholesterolgehalte te verlagen.

Oorsprong

Onze Dian Hong zwarte thee worden geproduceerd in Fengqing, gelegen in het zuiden van Dianxi vallei, en staat bekend als de geboorteplaats van Yunnan zwarte thee. Hoewel zwarte thee waarschijnlijk al 2000 jaar geleden in China werd geproduceerd, is deze Chinese zwarte niet ouder dan 100 jaar. Dian Hong werd voor het eerst gemaakt in de jaren 1930 door theemeester Feng Shao Qiu. Deze zwarte thee was destijds erg populair en werd in grote hoeveelheden via Hong Kong naar Engeland vervoerd voor het koningshuis en de rijken. Tegenwoordig is Dian Hong uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde en meest bekende Chinese zwarte theesoorten en wordt vaak door de overheid gepresenteerd als een gift aan belangrijke politieke bezoekers.

Terminologie: Dian Hong of Hong Cha?

De verschillende termen die worden gebruikt kan soms erg verwarrend zijn. In China noemt men zwarte thee 'Hong Cha'. Letterlijk vertaald betekent het echter 'rode thee'. De reden dat zwarte thee in China rode thee wordt genoemd is omdat men kijkt naar de kleur van de brouwsel en niet de bladeren zelf. Dit geldt in heel China, behalve in Yunnan, waar men de term 'Dian Hong' als een algemene term voor zwarte thee gebruikt.

Details
Meer informatie
Trektijd 4 minuten
Watertemperatuur 95 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 1,5 el
Oogst 2022
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte hoog
Theeregio Fengqing
Provincie in China Yunnan
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 滇红
Recensies 1

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Dian Hong Thee