Echte Chinese thee, direct van de bron.

Ginseng Oolong Thee
8.95

Ginseng Oolong Thee

€ 7,79
Verkwikkend en heerlijk zoet. Deze oolong thee heeft een smaakt die te vergelijken is met tie guan yin, maar met de zoete en verfrissende aroma van ginseng. Onze ginseng oolong thee wordt geproduceerd door het gebruik van superieure oolong thee gemixt met ginseng wortels; wat resulteert in een gezonde energiedrank die het lichaam voedt. Een perfecte kop om de dag mee te beginnen.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Wat is ginseng?

Ginseng is een wortel van een heilzame plant uit China dat meer dan 5000 jaar geleden is ontdekt. Deze plant wordt al duizenden jaren gebruikt voor zijn verjongende krachten. Volgens een Chinese legende werd deze kruid niet alleen gebruikt door vroegere keizers als remedie voor verschillende ziekten, maar ook verwerkt in zeep, lotions en crèmes.

Ginseng oolong thee maken

Zie in de video hieronder hoe onze thee ceremonie expert Louise demonstreert hoe je een fijne kop ginseng oolong thee trekt in een theepot.

Oolong en ginseng terminologie

De term 'ginseng' komt van het Chinese woord 'renshen' dat letterlijk vertaald kan worden in 'menselijk lichaam'. Ginseng uit China wordt ook wel de 'Panax Ginseng' genoemd om het te onderscheiden van de Amerikaanse en de Siberische ginseng. Oolong thee wordt vaak ook geschreven als 'wulong'. Deze term is gebaseerd op de Chinese pinyin. De Ginseng oolong is ook bekend als 'Lan Gui Ren' wat lekkerlijk 'Mevrouw Orchidee' betekent, vanwege de orchidee-achtige aroma van de theebladeren.

Ginseng oolong thee en gezondheid

Het gebruik van ginseng capsules, pillen en tabletten kan vaak leiden tot bijwerkingen. In tegenstelling is onze ginseng oolong thee volledig natuurlijk verwerkt en geschikt om dagelijks ervan te genieten. De theebladeren zijn van hoog kwaliteit en helpen bij afvallen, terwijl de natuurlijk ginseng extract in de thee ervoor zorgt dat je energiek en fit voelt gedurende dag. Tenslotte verbetert deze thee de cognitieve functie (denkvermogen). Uit een Chinese onderzoek, blijkt dat middelbare scholieren die dagelijk deze kruid consumeren tijdens de examen periode, significant betere cijfers behaalden dan scholieren die dat niet deden.
Details
Meer informatie
Trektijd 4-5 minuten
Watertemperatuur 100 °C
Thee per 500ml theepot 3 gram
Eetlepels / 500ml 0,5 el
Oogst 2021
Theeseizoen Herfst
Cafeïnegehalte medium
Theeregio Alishan
Provincie in China Taiwan
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 人参乌龙
Recensies 1

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Ginseng Oolong Thee