2015 Fuding Bai Mu Dan Witte Thee Cake

Een pure bai mu dan geperst in vorm van een witte thee cake van 350 gram, bestaande uit theebladeren en een kleine hoeveelheid silver needle knoppen.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 33,78
  • Koop 2 voor € 32,89 per stuk. en bespaar 3%
  • Koop 5 voor € 32,00 per stuk. en bespaar 6%

Productbeschrijving
Details

Bai mu dan (of 'pai mu dan'), de naam van deze thee, is ook bekend als White Peony (Witte Pioen), een national Chinese bloem. Wanneer je deze thee bereid zal je merken dat de groene bladeren zich rond om de witte silver needle theeknoppen wikkelen. Omdat dit lijkt op een Witte Pioen, heeft deze thee zijn naam verkregen. Terwijl losse witte bai mu dan thee perfect is om vers te drinken, zijn thee cakes juist geschikt om langdurig te bewaren, zodat de bladeren een zachte, zoete en rijke smaak ontwikkelen.

Trek deze thee op basis van onze temperatuur en trektijd advies. Voordat je begint, voeg je eerst wat bladeren toe in de theepot en vul je deze met 1/3 heet water. Daarna schenk je het water direct uit de theepot, zodat je bladeren een spoelbeurt hebben gehad en de theepot opgewarmd is voor gebruik. Ga nu voor de eerste trekbeurt. Wat ook goed is om te weten, is dat bladeren van een cake vaker getrokken kunnen worden dan losse thee. Terwijl losse bai mu dan goed is voor zo'n 3-4 trekbeurten kunnen de bladeren van een cake wel tot 10 keer getrokken worden. Sterker nog, de beste smaken kom vaak pas naar boven na de derde bereiding. Zonde dus, als je bladeren maar 1 keer trekt.

Tip: om de bladeren los te maken van de witte thee cake moet beschikken over een theeprikker. Deze zijn ook bij Teasenz verkrijgbaar.

Extra informatie
Extra informatie
Trektijd 5 minuten
Watertemperatuur 90 °C
Thee per 500ml theepot 3 gram
Eetlepels / 500ml n/a
Theejaar 2015
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte laag
Theeregio Fuding
Provincie in China Fu Jian
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 白牡丹饼茶
Reviews
Klantenreviews (1)
Beter gebalanceerd dan silver needle cake
Kwaliteit
Prijs
Service
Ik heb zowel de silver needle als deze bai mu dan gekocht. Hoewel de silver needle cake zachter en romiger smaak, houd ik toch meer van de intensiteit van deze bai mu dan. De combinatie van bladeren en knoppen leidt wat mei betreft tot een beter gebalanceerd resultaat. Ben benieuwd hoe de cakes verder rijpen. Review by Terence (Geplaatst op 19-02-2018)
Schrijf uw eigen review
Recensie voor: 2015 Fuding Bai Mu Dan Witte Thee Cake
Hoe waardeert u dit product? *
  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Kwaliteit
Prijs
Service
U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: