2018 Fuding Bai Mu Dan Witte Thee Cake, Wafelvorm

Een pure bai mu dan witte thee cake geperst in vorm van makkelijk te breken ronde wafel! Deze mooie cake bestaat uit top kwaliteit theebladeren en silver needle knoppen.
Opgeven voor een melding wanneer dit product weer in voorraad is

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

€ 18,15

Productbeschrijving
Details

Bekijk deze luchtvideo van de theefabriek, waar deze cake vandaan komt!

Gerijpte Witte Theesmaak

Gezien de jonge leeftijd van deze witte thee, heeft deze nog een lange weg te gaan voordat ze volledig is gerijpt. De smaak is daarom momenteel zacht en bloemig, zoals je mag verwachten van een verse witte thee.

Naarmate de cake ouder wordt, zal het langzaamaan fruitige smaken ontwikkelen in ongeveer 3 jaar. Over 7 jaar is de thee donkerder met een medicinale smaak.

TIP: door twee cakes: één om er nu meteen van te genieten, terwijl je de andere opbergt voor verdere rijping.

Bereiding

Wij adviseren een bereidingstijd van 3 minuten voor het bereiden in een grote theepot op volle temperatuur. Wanneer je het op een traditionele manier bereid in een gaiwan, ga dan voor een bereidingstijd van 1 minuut.

Naast de bovenstaande instructies, kunt u ook proberen de temperatuur te verlagen tot 80 ° C voor een andere smaakbeleving. Wanneer u dit doet, verdubbelt u de weektijd.

Bai Mu Dan

Bai mu dan (of 'pai mu dan'), de naam van deze thee, is ook bekend als White Peony (Witte Pioen), een national Chinese bloem. Wanneer je deze thee bereid zal je merken dat de groene bladeren zich rond om de witte silver needle theeknoppen wikkelen. Omdat dit lijkt op een Witte Pioen, heeft deze thee zijn naam verkregen. Terwijl losse witte bai mu dan thee perfect is om vers te drinken, zijn thee cakes juist geschikt om langdurig te bewaren, zodat de bladeren een zachte, zoete en rijke smaak ontwikkelen.

Trek deze thee op basis van onze temperatuur en trektijd advies. Voordat je begint, voeg je eerst wat bladeren toe in de theepot en vul je deze met 1/3 heet water. Daarna schenk je het water direct uit de theepot, zodat je bladeren een spoelbeurt hebben gehad en de theepot opgewarmd is voor gebruik. Ga nu voor de eerste trekbeurt. Wat ook goed is om te weten, is dat bladeren van een cake vaker getrokken kunnen worden dan losse thee. Terwijl losse bai mu dan goed is voor zo'n 3-4 trekbeurten kunnen de bladeren van een cake wel tot 10 keer getrokken worden. Sterker nog, de beste smaken kom vaak pas naar boven na de derde bereiding. Zonde dus, als je bladeren maar 1 keer trekt.

Tip: om de bladeren los te maken van de witte thee cake moet beschikken over een theeprikker. Deze zijn ook bij Teasenz verkrijgbaar.

Extra informatie
Extra informatie
Trektijd 3 minuten
Watertemperatuur 90 °C
Thee per 500ml theepot 1 st.
Eetlepels / 500ml n/a
Theejaar 2018
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte laag
Theeregio Fuding
Provincie in China Fu Jian
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 白牡丹饼茶
Recensies
Klantenreviews (1)
Beter gebalanceerd dan silver needle cake
Kwaliteit
Prijs
Service
Ik heb zowel de silver needle als deze bai mu dan gekocht. Hoewel de silver needle cake zachter en romiger smaak, houd ik toch meer van de intensiteit van deze bai mu dan. De combinatie van bladeren en knoppen leidt wat mei betreft tot een beter gebalanceerd resultaat. Ben benieuwd hoe de cakes verder rijpen. Geschreven door Terence (Geplaatst op 19-02-2018)
Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen recensies schrijven. Log in of registreer nu

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: