Dan Cong Phoenix

Aroma van lotus en perzik met een vleugje kaneel. Rechtstreeks van de prachtige berg in de Guangdong Provincie die vernoemd is na de legendarische feniks. Vochtig weer in combinatie met koele temperatuur op hoog zeeniveau en een vruchtbare bodem, resulteert in één van China’s meest bekende donkere oolong thee.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 12,42

* Verplichte velden


Productbeschrijving
Details

Ondanks het feit dat de meeste oolong theesoorten uit het Wuyi gebied in Fujian komen, vinden wij deze Dancong oolong uit de Phoenix berg in Guangdong een topper. Indrukwekkend is het feit dat de theeplanten in dit gebied meer vrijheid krijgen on in het wild groeien, in vergelijking tot strakke theeplantages waarin de theeplanten klein worden gehouden. In vergelijking met losse oolong thee uit de meer noordelijke provinces bestaat de Dancong uit grotere bladeren door het warme klimaat.

Bekijk hoe we deze dan cong oolong thee bereiden in een gaiwan gemaakt van Yixing klei in de video hieronder:

 

In vergelijking met de licht geoxideerde Tieguanyin is deze Chinese oolong thee sterker en intenser van smaak (vergelijkbaar met onze Dahongpao) met fruitige noten.

Extra informatie
Extra informatie
Trektijd 3-4 minuten
Watertemperatuur 100 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 2 el
Theejaar 2020
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte medium
Theeregio Feng Huang Berg
Provincie in China Guang Dong
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 凤凰单枞
Recensies
Klantenreviews (1)
Krachtige aroma
Kwaliteit
Prijs
Service
De beste Dan Cong die ik tot nu toe heb geprobeerd. De thee heeft een gemiddelde intensiteit, maar de geur die is zo heerlijk en krachtig. Het is alsof mijn hele mond wordt opgevuld met aroma. Geschreven door Charissa (Geplaatst op 30-09-2019)
Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen recensies schrijven. Log in of registreer nu

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: