Echte Chinese thee, direct van de bron.

Hoge Shi Piao Yixing Theepot: 30 jaar Oud Duan Ni Klei, Traditionele Hout Oven 210 ml
164.95

Hoge Shi Piao Yixing Theepot: 30 jaar Oud Duan Ni Klei, Traditionele Hout Oven 210 ml

€ 156,70
Traditionele Dragon Kiln gestookt om een glad en olieachtig oppervlak te verkrijgen. Gemaakt van 30 jaar gerijpte pure Duan Ni klei. Een klassieke ‘Shi Piao’ theepot opnieuw ontworpen met een hogere vorm.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

 

Artiest Pan Ye

In een wereld die te veel gericht is op efficiëntie, bewaart kunstenaar Pan Ye de traditie van het hout bakken van zijn theepotten in een traditionele drakenoven (in plaats van moderne ovens).

Pan Ye is geboren in de oude stad Yixing, de thuisbasis van Zisha-kleikeramiek. Onder leiding van beroemde Yixing-meesters maakt hij deel uit van een nieuwe generatie moderne Zisha-artiesten.

Zijn werk wordt gekenmerkt door vloeiende lijnen, elegante vormen en harmonie in lay-out. Volgens Pan Ye moet een theepot perfect van vorm zijn, maar nooit het gebruiksgemak opofferen. Pan Ye een kunstenaar van de toekomstige generatie Yixing-makers. We zijn ervan overtuigd dat zijn theepotten het waard zijn om deel uit te maken van uw verzameling.

Traditioneel Hout Gebakken in Dragon Kiln

Het bakken van Yixing-theepotten in een traditionele 'Dragon Kiln' is een heel ander concept dan moderne ovens. Traditioneel hout stoken in een Dragon Kiln bereikt veel hogere temperaturen, wat resulteert in een glad, olieachtig en gelaagd oppervlak. De theepot heeft een intrigerende natuurlijke uitstraling die niet reproduceerbaar is in normale ovens. Er zijn absoluut geen andere ingrediënten, keramische lagen of kleurstoffen aan het bakproces toegevoegd.

Traditioneel stoken met hout is duidelijk superieur aan modern ovenstoken, vanwege de verbazingwekkende luchtdoorlaatbaarheid. Door de onstabiele atmosfeer zijn de eisen aan de kleikwaliteit echter hoger. Niet alle klei is geschikt voor traditioneel stoken in houtovens. De klei moet worden verwerkt uit puur, hoogwaardig ruw erts. Het moet worden gerijpt en zorgvuldig worden voorbereid om de binnenlucht te verwijderen en stabiel van structuur te worden.

Wat moet u nog meer weten?

  • Deze theepot heeft een hoge schenksnelheid.
  • Het deksel past perfect op de theepot.
  • Het is stevig, sterk en ligt heel goed in de hand.
  • Traditioneel 9-gaats filter in theepot tuit.
  • Zegel van de kunstenaar op de theepot.
  • Certificaat van kunstenaar inbegrepen.
  • Ongeveer 8,5 x 11 cm en 210 ml groot.
  • 100% handgemaakt.
  • Wordt verzonden in een sterke en mooie doos.
Details
Meer informatie
Klei type Duan ni klei
Inhoud approx. 210ml (7.1oz)
Afmetingen 8.5x11cm
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Hoge Shi Piao Yixing Theepot: 30 jaar Oud Duan Ni Klei, Traditionele Hout Oven 210 ml