Echte Chinese thee, direct van de bron.

Mao Jian Groene Thee
49.95

Mao Jian Groene Thee

€ 48,95
Kleine en krullende bladeren dat lijkt op de klassieke bi luo chun, maar met een sterkere, levendigere smaak. Als je op zoek bent naar een groene thee die een frisse smaak in je mond achterlaat, dan is het deze Mao Jian precies wat je nodig hebt.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Losse Chinese Maojian groene thee uit Duyun

De Duyun Mao Jian is een veelvoorkomende lid in verschillende Chinese top tien lijsten en lijkt qua uiterlijk een beetje op de Biluochun groen thee door de krullende vorm.

De gedroogde bladeren zijn donkergroen en trekken een licht groen geel brouwsel. In vergelijking met de Biluochun, heeft deze Duyun Mao Jian thee kleinere en dunnere bladeren. De textuur en smaak is voller en sterker, en doet meer denken aan Xinyang Maojian.

Deze Mao Jian is een stevige groene thee, geteeld in de stad Duyun in het zuiden van de provincie Guizhou. De stad ligt in de autonome regio Buyi en Miao. De meeste theeplantages zijn in de bergen te midden van bomen en kreken. Het weer is hier bijzonder mild, met net genoeg regen en een gemiddelde temperatuur van 16 graden Celsius. De grond is vruchtbaar en vochtig, met grote hoeveelheden ijzer en fosfaat.

Naast de Maotai (een Chinese rijstwijn), 'Dafang' lakwerk, behoord de Maojian tot 1 van de drie schatten van de provincie Guizhou.

Details
Meer informatie
Trektijd 3-4 minuten
Watertemperatuur 80 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 1 el
Oogst 2017
Theeseizoen Zomer
Cafeïnegehalte medium
Theeregio Duyun
Provincie in China Gui Zhou
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 毛尖
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Mao Jian Groene Thee