Echte Chinese thee, direct van de bron.

2017 Da Xue Shan IJzeren Theecake - Xiaguan Rauwe FT Iron Cake 357g
99.95

2017 Da Xue Shan IJzeren Theecake - Xiaguan Rauwe FT Iron Cake 357g

€ 97,95
Een verzamelaars editie Xiaguan FT ijzeren theecake gemaakt van bladeren geoogst van de oude thee berg: Da Xue Shan.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Wat is een ijzeren theecake (Iron cake)?

Thee cakes die gemaakt worden voor langdurige opslag en rijping, zijn soms geperst in een speciale strakke vorm dat een 'iron cake' wordt genoemd. IJzeren cakes zijn steviger geperst zodat ze makkelijke te bewaren zijn en minder snel beschadigen. De dichtheid zorgt er bovendien voor dat de aroma ingesloten wotdt en de rijpingskwaliteit bevorderd.

In tegenstelling tot de gewone theecakes worden ijzeren theecakes niet in een stoffen zak gekneed. Eerst wordt de maocha (losse thee) in een stomer geplaatst om de bladeren te verzachten. Na het stomen wordt een speciale metalen mal direct in de stomer gedrukt om de bladeren in ijzeren cakes samen te persen.

Er zijn veel gaten aan de onderkant van de steamer, elk 5-6 mm breed. Vanwege de sterke persing, zullen korte noppen worden gevormd op de achterkant van de theecake als een uniek teken van de ijzeren theecake. Bovendien zijn de randen van de ijzeren cakes meer gedefinieerd in vergelijking met de normale theecakes.

Da Xue Shan Ancient Tea Region

De wilde en oeroude theeregio in Da Xue Shan-bergen is het grootste en meest dichte thee-gebied in de wereld. Gelegen in het midden van het Da Xue Shan-gebergte in Shuangjiang County, provincie Yunnan, China, is het gebied ver weg van vervuiling en omgeven door warme en vochtige wolken het hele jaar door, wat ideaal is voor theebomen met grote bladeren.

Dit product is maakt gebruik van de bladeren geplukt van theebomen in Da Xue Shan van ongeveer 100 jaar oud. De theebladeren zijn dikker, groter en trekken goudkleurige thee met een volle smaak. Zijn wilde en orchidee-geurige aroma laat een langdurige nasmaak achter op het bovenste deel van de mond.

Hoewel er veel neppe Da Xue Shan-thee op de markt is, kan je rekenen op een authentiek product, wanneer je gaat voor het Xiaguan merk.

FT merk: verzamelaarseditie

Het FT-merk staat voor Fei Tai Tea Company, de algemene distributeur van Xia Guan Tea Group in Taiwan. Het FT-merk staat bekend om zijn hoge kwaliteitsnormen, een striktere selectie van theeblaadjes. Hoewel het in het Westen minder bekend is, wordt het zeer gewaardeerd door theeliefhebbers in China. Aangezien deze ijzeren theecake behoord tot één van de verzamelaar's collecties van FT is, is het een zeldzaam product dat alleen in kleine hoeveelheden is gemaakt. Hoe ouder dit product wordt, hoe moeilijker het zal zijn om zo'n cake te vinden tegen een redelijke prijs!

Details
Meer informatie
Trektijd Gaiwan / yixing theepot: 1 x spoelen; 10s, 10s, 15s, 20s, 25s, 30s, etc
Watertemperatuur 95 °C
Thee per 500ml theepot 6 gram
Eetlepels / 500ml n/a
Oogst 2017
Theeseizoen Winter
Cafeïnegehalte medium
Theeregio Da Xue Shan Berg
Provincie in China Yunnan
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 下关大雪山铁饼
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: 2017 Da Xue Shan IJzeren Theecake - Xiaguan Rauwe FT Iron Cake 357g