Echte Chinese thee, direct van de bron.

1999 CNNP Zhongcha Rijpe Pu Erh Thee Cake, Origineel Groen Rood Label 357g
299.99

1999 CNNP Zhongcha Rijpe Pu Erh Thee Cake, Origineel Groen Rood Label 357g

€ 254,99
Een pu erh thee van het merk Zhongcha uit 1999. Gewikkeld in klassieke verpakking met het Chinese karakter 'thee' in het midden.

BELANGRIJK: Vanaf 1 juli betaald u altijd importkosten en BTW voor pakketten buiten de EU. KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

Beschikbaarheid:Niet op voorraad
Meer informatie

Zhongcha thee cake (CNNP) in klassieke verpakking

Gezien de wat chaotische geschiedenis van CNNP thee cakes, blijft het lastig om authentieke cakes op de markt te spotten. Dit is vooral het geval wanneer je op zoek bent naar zo’n oude cake als deze.

De rood groene verpakking van deze zhongcha cake is wellicht de oudste papieren verpakking design uit de pu erh geschiedenis. In het midden zie je een groen teken (绿印) dat staat voor ‘thee’ (茶). Deze is omcirkeld door 8 ‘zhong' karakters (八中) dat staat voor ‘China’.

Beperkte voorraad

Met veel geluk hebben deze rijpe pu erh uit 1999 direct kunnen verkrijgen van de oorspronkelijke producent. De voorraad is beperkt omdat dit echt de laatste 20 cakes zijn. Als je ooit nog zo'n oude rijpe pu erh wilt bezitten, dan is hier jouw kans om er nu meteen één te bestellen.

CNNP thee cake bereidingswijze

Na vele jaren rijping is de cake gelukkig niet meer zo stevig als oorspronkelijk. Hierdoor is het vrij makkelijk om met een pu erh mesje een stuk los te maken. Voor een traditionele bereiding trek je 8 gram van deze thee in een gaiwan of Yixing theepotje.

Spoel de thee twee keer om de bladeren wakker te schudden en je theepotje of gaiwan op te warmen. Trek de bladeren met zo heet mogelijk water om alle smaaknuances naar boven te brengen. Wat bereidingstijd betreft is dit een zeer vergevende. Wacht zo’n 5-10 seconden voordat je de thee serveert.

De eerste twee trekbeurten resulteren al in heerlijke thee, maar het wordt pas echt magisch vanaf de derde trekbeurt. De thee drink super soepel en wat hartig en complex. Ook heeft het een wat dik mondgevoel en is de theekleur een mooi verzadigingsniveau. Het is opmerkelijk dat na zo veel jaren rijpen de ‘pile fermentation’ smaak bijna volledig verdwenen is.

Trek deze thee voor minimaal 10 keer, omdat de smaak erg complex en gelaagd is. De aroma’s evolueren van bereiding na bereiding en zo’n geweldige entertainment wil je echt niet missen. Kortom, een goed gebalanceerde CNNP zhongcha thee met geweldige ‘cha qi’ dat is opgebouwd over de vele jaren.

What is CNNP Zhongcha?

CNNP is een afkorting voor “China National Native Produce & Animal By-Products Import & Export Company”. Deze tekst staat ook op het label van deze CNNP-taart.

In China is CNNP meer bekend als ‘Zhongcha’ (中茶) die letterlijk ‘China thee’ of ‘midden koninkrijk thee’ betekent. Tegenwoordig is Zhongcha eigendom van COFCO (China National Granules, Oils and Foods Corporation), een van China's grootste staatsbedrijven voor voedselproductie, verwerking en handel.

CNNP heeft in 2007 een harde hit gekregen tijdens de pu erh thee crisis in 2007. In 2012 besliste COFCO een comeback te maken met het originele CNNP-label. Het merk vandaag wordt beschouwd als premium, waardoor de prijzen van oude cakes zoals deze nu erg populair zijn.

Details
Meer informatie
Trektijd Gaiwan / yixing theepot: 2 x spoelen; 10s, 10s, 15s, 20s, 25s, 30s, etc
Watertemperatuur 100 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml n/a
Oogst 1999
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte medium
Theeregio Menghai
Provincie in China Yunnan
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 中茶熟茶饼
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: 1999 CNNP Zhongcha Rijpe Pu Erh Thee Cake, Origineel Groen Rood Label 357g