Echte Chinese thee, direct van de bron.

Thee etiquette: Thee slurpen, mag dat?

Thee etiquette: Thee slurpen, mag dat?

Slurpen thee is heel gebruikelijk in China, maar komt soms wat onbeschaafd over in andere landen. In dit artikel bespreken we de voordelen van het slurpen van thee. Ook bespreken we een alternatief voor slurpen.

Waarom slurpen thee?

In de wereld van ambachtelijke thee is het aroma even belangrijk als de smaak. In feite is het aroma vaak wat een bepaalde thee een unieke karakter geeft. Door thee te slurpen, meng je de thee met meer zuurstof in je mond, waardoor je veel meer het aroma beleefd! Hetzelfde kan gezegd worden over het slurpen van koffie of zelfs noodles in soep.

Een andere belangrijke factor is dat slurpen de temperatuur van thee enigszins afkoelt, waardoor het aangenamer wordt om te drinken. Bovendien is het bij zeer warme dranken moeilijk om de subtiele smaken te herkennen. Door een klein beetje te slurpen, lost u dit probleem op door de thee meteen wat af te koelen.

Is thee slurpen onbeschaafd?

Hoewel slurpen thee heel gewoon is in China, werkt dit misschien anders in andere landen en culturen. De meeste mensen zijn niet op de hoogte van de voordelen van slurpen. Met name in rustige omgevingen zoals in een bibliotheek of op kantoor kan het erg storend zijn. Zonder te slurpen koelt je thee minder snel af. Laat daarom in zulke situaties je thee nog even staan tot dat het een aangenaam temperatuur heeft bereikt.

Hoe slurpen vermijden, maar toch te genieten van de voordelen

Als u in een openbare ruimte bent waar u van uw thee geniet, kunt u het volgende doen in plaats van slurpen:

  • Drink en laat de thee 5 seconden in je mond, zodat deze de oppervlakken in je mond bedekt.
  • Slik dan de thee door, maar houd je mond gesloten om de geur op te sluiten.
  • Adem nu in door je neus.

Met deze slimme methode kan je volledig genieten van het thee aroma, maar dan zonder mensen te storen.

22 september 2018
Opmerkingen