Swipe to the left

Pu erh thee ingrediënten & cafeïne

24 oktober 2017 Geen opmerkingen

Welke ingrediënten zit er in pu erh thee? Deze vraag zijn we nu enkele keren tegengekomen in onze emails. Het feit is dat pu erh thee, net als de andere theesoorten, gemaakt van de Camellia Sinensis theeplant. Met andere woorden, er zijn verder geen andere ingrediënten gebruikt.

Verschil pu erh en andere theesoorten

Het verschil tussen pu erh thee en andere theesoorten zoals groen, zwart, en oolong thee. Is de verwerkingsmethode die is toegepast. Met name het oxidatieniveau is een belangrijk onderscheid.

Echter komt het soms wel voor dat andere ingrediënten zijn toegevoegd aan pu erh thee. Neem bijvoorbeeld kleefrijst pu erh. In dit geval is er een kruid toegevoegd, waardoor de pu erh ruikt naar kleefrijst (nuo mi xiang). Dit gebeurt tijdens de productie van pu erh thee.

Pu erh thee blends

In andere gevallen worden later ingrediënten toegevoegd om een theeblend te maken. Denk bijvoorbeeld aan aromatische chrysanthemum bloemen. Bovendien zijn osmanthus bloemen ook een aanrader voor pu erh.

Pu erh thee cafeïne & polyfenolen

Ondanks dat pu erh maar bestaat uit één ingrediënt, is deze uiteraard wel opgebouwd uit verschillende stoffen. Denk bijvoorbeeld aan mineralen en polyfenolen, zoals flavonoïden en EGCG. Wetenschappelijk is aangetoond dat deze erg gezond zijn. Polyfenolen zorgen ook voor de bittere smaak van thee.

Pu erh thee bevat verder ook cafeïne. 3% van het gewicht van gedroogde theebladeren bestaan uit cafeïne. Dat vertaalt zicht tot 30-90mg cafeïne in een 250ml kopje thee, afhankelijk van de bereidingswijze.