Swipe to the left

Pu erh thee is gezond, maar hoeveel moet je drinken per dag? Een gebruiksaanwijzing

3 november 2017 Geen opmerkingen

Pu erh thee is een type thee uit Yunnan, China. Let zoals groene en zwarte thee is het gemaakt van dezelfde Camellia Sinenses theeplanten. Het verschil is dat pu erh thee onbeperkt bewaard kan worden en door rijping steeds lekkerder smaakt.

Er bestaat rauwe en rijpe pu erh thee. In Nederland wordt er vooral rijpe pu erh verkocht onder verschillende afslankmerken. Dit is logisch, omdat rijpe pu erh thee de stoelgang bevorderd.

Pu erh thee gebruiksaanwijzing

Om deze thee bereiden kan je het beste de gebruiksaanwijzing raadplegen die op de verpakking staat. Is dat niet vermeld, doe dan het volgende:

  1. Voeg 3 gram pu erh toe aan een grote mok of theepot. Gaat het om losse thee? Dan is het beter om te beschikken over een handige thee-ei of mokken met ingebouwde zeefjes.
  2. Voeg zo heet mogelijk water toe en laat het trekken voor 2 minuten.
  3. Verwijder daarna het theezakje of losse thee.
  4. Laat de thee daarna nog 1 minuutje afkoelen, zodat het een aangename drinktemperatuur bereikt.
  5. Zodra je de thee op hebt gedronken kan je de bladeren nogmaals trekken voor een extra kop. Verleng nu de trektijd met 1 minuut.

Pu erh thee, hoeveel drinken?

Een vraag dat veel voorkomt is hoevel pu erh thee je per dag moet drinken.

Om optimaal te genieten van de stoelgang bevorderende voordelen kan je het beste 1 a 2 kopjes pu erh thee drinken. Doe dit ongeveer een half uur na het ontbijt en lunch. Sommige afslanksites raden aan om meer pu erh thee te drinken. In de meeste gevallen is dit niet verstandig, omdat pu erh thee laxerend kan werken.

In de avond raden we pu erh thee vanwege het feit dat het cafeïne bevat. Hierdoor kan je minder goed slapen. Goed slapen is erg belangrijk, zeker als je pu erh thee drinkt om af te vallen. Wanneer je goed slaapt ben je actiever gedurende dag. Je hebt meer zin om te sporten en je bent sneller geneigd om gezond te koken in plaats van af te halen.

Dit betekent niet dat je helemaal geen thee mag. Ga in plaats van pu erh voor bijvoorbeeld een kalmerende Chrysanten thee.

Tenslotte een laatste tip: als je pu erh helemaal niet lekker vind, probeer het dan te combineren met andere kruiden. Chrysanten zijn in dit geval ook een goede keus. Daarnaast zijn goji bessen ook een goede optie.