Swipe to the left

Pu erh theebergen en regio's in kaart gebracht!

1 juni 2017 Geen opmerkingen

Hoewel in Nederland pu erh thee vooral bekend staat als een effectieve afslankmiddel, wordt deze theetype in China eerder gewaardeerd als een goede wijn. Pu erh is een soort thee dat door natuurlijke fermentatie langzaam aan complexe smaken ontwikkeld. Bladeren van verschillende gebieden en bergen in Yunnan resulteren in diverse smaaksensaties.

Het is daarom niet gek dat sommige pu erh liefhebbers jaarlijks de verschillende bergen afreizen om unieke pu erh in te kopen en te verzamelen. In plaats van losse bladeren wordt in China pu erh vooral verkocht in samengeperse cakes en blokken. Dit maakt het makkelijker om de cake langer te bewaren. Een ander voordeel is dat de thee hierdoor makkelijker te vervoeren is. Dit was vroeger met name belangrijk omdat er toen nog geen vrachtwagens en goede wegen bestonden.

De lekkerste thee komen van bekende gebieden en bergen in Yunnan, China. In de map hieronder hebben we ze allemaal in kaart gebracht!

Onze huidige pu erh thee aanbied bestaat vooral uit cakes en blokken van verschillende pu erh huismerken van verschillende bekende fabrieken. Op korte termijn hebben we de ambitie om onze eigen cakes te ontwikkelen en direct theebladeren in te kopen bij lokale boeren. Deze laten we vervolgens persen bij de fabrieken met onze eigen label. Dit klinkt als een droom en hopelijk kunnen we dit snel verwezenlijken.