Swipe to the left

Mei Zhan Oolong Thee Review: Een Wuyi Rock Thee

3 juli 2017 Geen opmerkingen

Mei Zhan is een speciale soort theeplant dat vol en rijk van smaak is. Deze plant uit Wuyishan wordt vooral gebruikt om oolong te van te maken. Recentelijk heeft een theeliefhebber ons benaderd, omdat hij graag deze thee uit China zou willen bestellen. We hebben hem hierbij geholpen en zelf ook wat extra besteld om te proeven. De smaak was ongelofelijk lekker! Lees onze ervaringen hieronder:

De meeste donkere oolongs zijn zwart van kleur, maar de bladeren van deze Mei Zhan is donker groen. Dit geeft aan dat het waarschijnlijk om een licht geoxideerde oolong gaat. De geur is sterk. Het ruikt naar orchideeën, maar tegelijkertijd ook een beetje hartig en zoet.

We hebben gekozen voor een glazen gaiwan om deze thee op volle temperatuur te bereiden. Wat je misschien al weet is dat een oolong altijd op een zo hoog mogelijk temperatuur gemaakt dient te worden. Onze glazen gaiwans zijn vrij dik, dus we hoeven we ook niet zorgen te maken om de warmte isolatie.

Zoals op afbeelding hieronder kan zien, worden de bladeren prachtig groen. Het lijkt nog groener dan onze lichte Tie Guan Yin oolong, waarvan de bladeren vaak licht bruine randen vertoond. Bij deze Mei Zhan lijkt dit niet het geval. De bladeren zijn dus tijdens de verwerking erg subtiel gerold.

mei zhan oolong thee bereiden

De smaak heeft de speciale karakteristieken van een echte Wuyi rock thee, die je ergens anders kan vinden. Ook heeft deze Mei Zhan zijn unieke smaken: hij is bloemig in het begin, maar enkele seconden later proef je de karamel-achtige smaak die zich onder de tong ontwikkeld.

De smaaksensatie was verbluffend. We proeven zo'n 2-3 soorten thee per dag, maar zelden komen we een thee tegen die zo uniek en 'entertaining' is. De thee was vermakelijk omdat we een frisse groene thee achtige smaak verwachte, maar het resultaat was juist hartig en zoet. We voelde ons op de verkeerde been gezet door de eerste indruk die we hadden van het uiterlijk.

mei zhan oolong thee review

Een zwakke punt van deze thee is dat 5 gram zo'n 5-6 sessies meegaat. Dat is niet slecht natuurlijk en kan deels worden verklaard door het feit dat de eerste twee trekbeurten erg veel smaak wordt vrij gegeven bij deze thee. Met donkere oolongs kom je meestal aan zo'n 9-12 trekbeurten en de smaken is door de hogere oxidatie wat meer gelaagd. Dat is niet het geval bij deze Mei Zhan. Hij is explosief in de eerste 2 trekbeurten, maar toch nog lekker tot aan de 6de sessie.

Probeer het zelf!

De Mei Zhan is niet beschikbaar in onze online winkel, maar hij is nu voor een tijdelijk beschikbaar in blikken van 50 gram. De prijs is 7,90 euro (+4.40 euro verzendkosten). Ben je geïnteresseerd? Email ons dan op info@teasenz.com en we zullen reageren met een betaallink. Bestellen kan tot 10 juli, 2017. We verwachten uw bestelling te verzenden op 15 juli, 2017.

Oeps? Is de boven vermelde deadline verstreken? Geen zorgen, neem contact met ons op, en we zullen ons best doen om te kijken of we het toch aan u kunnen leveren.

mei zhan oolong thee in blik