Echte Chinese thee, direct van de bron.

2 Heerlijke Goji Bessen Thee Recepten voor Elk Seizoen

2 Heerlijke Goji Bessen Thee Recepten voor Elk Seizoen

Wat zijn goji bessen? Het is een type fruit dat ook in het Nederlands de 'Boksdoorn' word genoemd en staat bekend als een 'super fruit'. Goji bessen zijn gezond en bevatten een hoge gehalte aan antioxidanten en vitamines (C, B1, B6 en E).

Om volop te genieten van de smaak en alle gezondheidsvoordelen pillen en poeders vermijden en in plaats daarvan gewoon natuurlijke goji bessen eten of thee ervan bereiden. Hieronder introduceren we twee zeer gezonde kruidenrecepten waar de goji bes uiteraard deel van uit maakt.

Gember & Goji Bessen Recept

Om je lichaamstemperatuur lekker op peil te houden en koude handen en voeten te voorkomen, kan je het beste een heerlijke kruiden thee bereiden met goji bessen en gember! Gember zorgt ervoor dat je kruiden thee intens en smaakvol is, terwijl suiker en goji fungeert als zoetstof en ervoor zorgt dat de hete smaak van gember teniet wordt gedaan!

Ingrediënten

Bereiding

De bereiding is erg simpel. Snij de gember in plakjes en voeg deze samen met de andere ingrediënten in een theepot. Voeg daarna 500 ml gekookt water toe en laat het 20 minuten trekken. Bekijk de video hieronder voor een demonstratie!

Chrysanthemum & Goji Bessen Recept

Voor de lente en zomermaanden raden een kruidenrecept aan bestaande uit chrysanten bloemen en goji bessen. In tegenstelling tot de gember goji thee die je lichaam warm houdt, werkt dit recept juist kalmerend en koelend!

Ingrediënten

Bereiding

Voeg alle ingrediënten in een theepot of mok en laat deze trekken voor 10 minuten in heet water. Bekijk ook de video hieronder voor een demonstratie.

Goji Bessen en Bijwerkingen

Let op. In 2014 heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenauthoriteit een publicatie uitgebracht met het bericht dat een grote hoeveelheid aan goji bessen kan leiden tot misselijkheid en overgeven. Consumeer daarom goji bessen met mate. Wanneer je thee bereid van deze super fruit is de kans erg klein dat je teveel goji consumeert. De kans op een overdosis is echter groter bij het consumeren van geconcentreerde goji extract in poeders en pillen.

28 oktober 2016
Opmerkingen
Jessica
28 oktober 2016 at 11:01
Wat super, ik ben gek op goji bessen en ik heb altijd een voorraadje thuis. Ga het maar eens meteen even uitproberen. Binnen kort wat gember bij de Chinese supermarkt halen eerst.
Mieke
28 oktober 2016 at 11:02
Waar kan ik van die chrysanten bloemen kopen in Nederland? Op de site zie ik dat het 1-3 weken kan duren als ik ze online bestel.
Teasenz
28 oktober 2016 at 11:04
Je kan eventueel bij een Chinese supermarkt even kijken. Bij de Nederlandse supermarkten kan je ze waarschijnlijk niet verkrijgen. En anders kan je wellicht je ook een camille thee gebruiken in plaats van chrysanten. De smaken komen overeen omdat ze tot dezelfde familie bloemen behoren. Laat ons weten als je verder nog vragen hebt!
Mieke Van Damme
15 februari 2017 at 17:23
Kan ik na het trekken en theedrinken de goji bessen opeten? Ik vind het zo zonde om ze weg te gooien ...
Teasenz
16 februari 2017 at 03:26
Ja dat kan zeker. Zie het als een Spaanse Sangria waarbij je het fruit ook vaak opeet.