Echte Chinese thee, direct van de bron.

Chrysanten Goji bessen recept met video

Chrysanten Goji bessen recept met video

Er zijn duizenden kruidenthee combinaties in China, maar de meest bekende is de mix bestaande uit Chrysanten bloemen en goji bessen.

Dit komt omdat dit recept makkelijk thuis te bereiden is. Daarnaast is volgens Chinese medicijn specialisten deze combinatie nog gezonder voor de ogen dan het eten van wortels. Tenslotte, is de bloemige aroma met een fruitige bessen smaak is gewoon erg lekker.

Wat heb je nodig?

Om dit recept thuis te maken heb je het volgende nodig:

  • 15 stukjes Goji bessen
  • 20 stukjes Chrysanten bloemen
  • 400 ml heet water
  • Een glazen theepot.

dried goji berries and chrysanthemum flower tea ingredients

Chrysanten bloemen en Goji bessen: Waar te Koop?

Hoewel dit recept makkelijk te bereiden is, kan het soms lastig zijn om Chrysanten en goji bessen in te kopen. Als je geluk hebt dan woon je in de buurt van een Chinese supermarkt, die vaak Chrysanten in de schappen hebben liggen.

Goji bessen zijn tegenwoordig erg popular en hierdoor vaak in de supermarkt verkrijgbaar. Bij voorkeur koop je deze in gedroogde vorm voor een betere infusie. Verse goji is lekker om te eten, maar voor het bereiden van thee zijn gedroogde bessen ideaal.

Uiteraard kan je beide ingrediënten ook gewoon in onze online theewinkel kopen.

Theeblend Recept

Bekijk de video of lees de details hieronder!

  1. Voeg de gedroogde goji bessen en chrysanten bloemen in de theepot.
  2. Voeg 400 ml heet water toe op kook temperatuur.
  3. Laat de bessen en bloemen voor 10 minuten trekken.
  4. Zodra de trektijd verstreken is, is de thee klaar om te serveren.
  5. Optioneel: voeg zoetstoffen toe. De bessen smaak is al erg zoet, dus normaal gespoken zijn zoetstoffen niet nodig. Wil de thee toch iets zoeter hebben, gebruik dan een theelepeltje honing.

Tip: Zodra de theepot op is, voeg dan nogmaals 400 ml heet water toe voor de volgende ronde! Verleng de trektijd tot 15 minuten.

tea liquor color of chrysanthemum and goji berry tea

Gezondheid

Chrysanten goji thee staat in China bekend om zijn gezondheidsvoordelen voor de ogen. Zijn je ogen erg vermoeid door de lange uren achter de computer op kantoor? Or ben je hard aan het studeren voor de tentamens? Voorkom droge ogen en wallen! Drink enkele kopjes Chrysanten goji thee per dag en laat je ogen weer stralen. Ook is deze combinatie geweldig om gehydrateerd te blijven tijdens de zomer.

11 mei 2016
Opmerkingen