Bezoek nu ook Teasenz.eu voor snelle verzending (NL 1-2 dagen & BE 2-4 dagen) vanuit Nederland.

Kruidenthee
Foto-tabel Lijst

16 producten

Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst

16 producten

Van hoog naar laag sorteren

Chinese kruidenthee kopen

Gezonde kruidenthee online kopen

Er zijn veel theeliefhebbers die een voorkeur hebben voor kruidenthee, ook al is het technisch gezien niet een theesoort. Bij kruidenthee denk je aan rooibos, chrysanthemum en munt. Echter is 'echte thee' zoals groene, zwarte en oolong thee van de plant, Camellia Sinensis. Wat gewoonlijk wordt aangeduid als een 'kruidenthee' is eigenlijk een infusie van andere planten. Om deze reden is er een trend naar het gebruik van de term 'tisane'.

Soorten Tisanes/Kruidenthee

Tisanes worden meestal ingedeeld naar welk deel van de plant ze vandaan komen. Hier zijn enkele voorbeelden van elk van de belangrijkste categorieën van tisanes:

  • Blad: kuding, citroenmelisse, munt, citroengras en Franse verbena
  • Bloeme : roos, chrysanthemum, hibiscus en lavendel
  • Hout: kaneel, gladde iep en zwarte kersen schors
  • Wortel: gember , echinacea en cichorei
  • Fruit: jujube, frambozen, bosbessen, perzik, citroen en appel
  • Zaden: kardemom, karwij en venkel

Veel kruidentheeën worden ook gebruik als medicijnen zoals bijvoorbeeld als detox thee of tegen acne, keelpijn, en vermoeidheid.

Kruidentheeën bereiden

De meeste kruidentheeën moeten worden gekookt of getrokken. Bladeren, bloemen of zaden worden over het algemeen getrokken terwijl schors, wortels en bessen tisanes worden gekookt. Trektijden en verhoudingen voor tisanes lopen sterk uiteen, bekijk onze productpagina's voor specifieke bereidingsinformatie.