Bezoek nu ook Teasenz.eu voor snelle verzending (NL 1-2 dagen & BE 2-4 dagen) vanuit Nederland.

Chinese Gunpowder Thee Bio
8.5

Chinese Gunpowder Thee Bio

€ 8,25
De bladeren van deze bio gunpowder thee zijn hand gerold tot smalle kogeltjes die erg lijken op buskruit van de 18e eeuw, wat deze thee zijn kenmerkende naam geeft. Perfect in combinatie met muntblaadjes voor een kop ‘Moroccon Mint’ thee.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Deze losse groene thee bestaat uit de hoogste AAA graad bio theeblaadjes. Deze worden zorgvuldig verwelkt, gestoomd, strak gerold en gedroogd. In tegenstelling tot de losse groene theesoorten van de lokale theewinkel bestaat deze groene thee uit volle ongebroken bladeren, die heel mooi ontplooien in heet water. Geschikt als basis voor een luxe theeblend of om er gewoon puur van te genieten. 

Gunpowder thee en gezondheid

Een kopje Gunpowder groene thee van Teasenz bevat tot 200 mg catechins die het lichaam helpen te beschermen tegen vrije radicalen en andere gifstoffen. Diverse wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de catechins in thee de hoeveelheid slechte cholesterol (genaamd LDL) in het lichaam verlaagd en goede cholesterol (HDL) verhoogd.

Gunpowder thee maken

Gebruik voor het trekken van deze losse thee heet water met een temperatuur net iets onder het kookpunt. Bij gebruik van kokend water kunnen de bladeren namelijk verschroeien, waardoor de thee bitter kan smaken. De ideale trektijd kan verschillen per persoon. Voor de eerste keer kan je een trektijd van 1-2 minuten aanhouden. Verleng de trektijd met 1 minuut voor elke volgende trekbuurt. TIP: Deze losse thee is het meest geschikt in combinatie met muntbladeren voor jouw homemade Moroccan Mint.

Geschiedenis

De geschiedenis van deze losse groene thee gaat terug tot de Tang dynastie (618-907). Gunpowder thee was 1 van de allereerste exportproducten uit China. Gunpowder groene thee komt oorspronkelijk uit Shaoxing, in de provincie Zhejiang. Door de grote vraag uit het buitenland wordt deze thee tegenwoordig ook in Fujian, Guangdong, Hunan en Anhui geproduceerd. Deze provincies hebben namelijk een geschikt klimaat voor de productie van hoogwaardige groene thee. De export van losse gunpowder thee bereikte een piek tussen 1843 en 1894, maar maakt nu een comeback in de moderne tijd. Bij Teasenz is nu beste kwaliteit uit China direct beschikbaar!

Details
Meer informatie
Trektijd 3-4 minuten
Watertemperatuur 90 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 1 el
Oogst 2022
Theeseizoen Herfst
Cafeïnegehalte laag
Theeregio Shaoxing
Provincie in China Zhe Jiang
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 珠茶
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Chinese Gunpowder Thee Bio