Echte Chinese thee, direct van de bron.

'Blue Lotus' Chinese Gaiwan Theekop met Bloemen Patroon
21.95

'Blue Lotus' Chinese Gaiwan Theekop met Bloemen Patroon

€ 20,85
Een witte Chinese gaiwan kopje met deksel en schotel. Klassieke blauwe look met oosterse lotusbloemen.
Beschikbaarheid:Niet op voorraad
Meer informatie

Lotus bloem betekenis

Drink thee, terwijl je geniet van de prachtige uiterlijk van deze mooie gaiwan met een traditionele blauwe lotus ontwerp. Deze Oosterse plant onthult een practige schone bloem dat in scherp contrast staat met een modderige vijver waarin het groeit. Hierdoor wordt het vaak gezien als schoonheid en puurheid in Aziatische culturen.

Een gaiwan is een traditionele Chinese theewaar dat bestaat uit een kop, deksel en schotel. Gaiwan theekopjes zijn meestal gemaakt van klei, glas of porselein. Het fundamentele verschil tussen een gaiwan en normale theekopje is dat het geen handvat heeft. In plaats daarvan houdt men de schotel vast om de hete theekop te vermijden. Tenslotte heeft een gaiwan een deksel wat je normaal gesproken niet ziet bij andere theekopjes.

Een Chinese gaiwans kan worden gebruikt als theekop. Echter, gebruikt een theeliefhebber dit vaak als een instrument om thee te zetten.

Waarom thee bereiden met gaiwan?

Waarom zou je een gaiwan gebruiken om losse thee te trekken? Goeie vraag, aangezien de meeste theedrinkers buiten China nooit hebben gehoord van deze Chinese theekop. Het belangrijkste verschil met een theepot is dat ze kleiner van formaat zijn, zodat je kleinere porties kan bereiden. Vergelijk dit met een kok die kookt voor 1 persoon of een grote groep bereid. Hetzelfde gerecht zal altijd beter smaken wanneer hij/zij voor 1 persoon kookt. Deze regel geld ook voor het brouwen van thee in kleine hoeveelheid! Je kan immers het watertemperatuur en hoeveelheid thee in verhouding tot water beter controleren.

Een ander voordeel van een gaiwan is de je beter de theebladeren kan opserveren dan wanneer je in een theepot kijkt. Tenslotte, wanneer je na het trekken van de thee de deksel van de gaiwan afhaalt, kan je de binnenkant van de deksel ruiken om alvast te genieten van de aroma!

Chinese gaiwans zijn zeer veelzijdig en kan in het algemeen worden gebruikt om elke vorm van thee te zetten. Het vergt enige oefening, vooral als je kleinere losse bladeren trekt (aangezien ze door de deksel kunnen glippen), maar het is de moeite waard. Na verloop van tijd zal het alleen maar bijdragen aan een betere thee ervaring.

Details
Meer informatie
Materiaal porselein
Inhoud 120 ml
Afmetingen Schotel: 9.2 cm; Gaiwan kop: 9.1 cm x: 8 cm
Geschikt voor vaatwasser Ja
Geschikt voor magnetron Nee
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: 'Blue Lotus' Chinese Gaiwan Theekop met Bloemen Patroon