Echte Chinese thee, direct van de bron.

Keramische Kraanvogel Gongfu Xi Shi Theepot 220ml
69

Keramische Kraanvogel Gongfu Xi Shi Theepot 220ml

€ 65,55

Een kleine keramische theepot (220 ml) met een prachtige afbeelding van een paar kraanvogels die in de lucht zweven. De theepot is gemaakt in de traditionele 'Xi Shi'-vorm, genoemd naar een van de 'vier schoonheden' van het oude China.

- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Keramische Xi Shi, Kraan Theepot

Deze kleine keramische theepot is perfect voor een gongfu-theesessie. Met een inhoud van 220 ml is hij geschikt voor 2-4 kleine kopjes thee. Het is gemaakt in de klassieke Xi Shi-vorm, de meest populaire theepotvorm in China. Het uiterlijk wordt gekenmerkt door een ronde vorm en perfecte symmetrie. Een ander belangrijk kenmerk van Xi Shi potten is dat de hoogte van het handvat en de tuit zich op ongeveer hetzelfde niveau bevinden.

Symboliek van kranen in China

In China wordt de kraanvogel beschouwd als de prins van alle gevederde wezens. Het is het op één na meest voorkomende vogelsymbool direct na de feniks en staat voor een lang leven, wijsheid, adel en vrede.

Kraanvogels vertegenwoordigen ook langdurige liefde en loyaliteit, omdat ze altijd bij één partner blijven tot de dood. Daarom staan ​​er twee kraanvogels op de theepot in plaats van één.

Omdat mensen kraanvogels als positieve symbolen beschouwen, zie je kraanvogels ook vaak in Chinese kunst, zoals schilderijen.

Details
Meer informatie
Materiaal keramiek
Inhoud 220ml (7.4 oz)
Afmetingen 7.2x13.5 cm (2.8x5.3 in)
Geschikt voor vaatwasser Nee
Geschikt voor magnetron Nee
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Keramische Kraanvogel Gongfu Xi Shi Theepot 220ml