2018 Herfst Bulang + Pasha Pu Erh Thee Cake (2x150g)
- Koop 2 voor € 52,40 en bespaar 5%
Verschil lente en herfst pu erh
Pu erh thee uit het herfstseizoen hebben uitstekende kwaliteitskenmerken vanwege een milde en droge klimaat. Hierdoor zijn de theebladeren sterker. Ook bevatten minder water, maar smaak en aroma.
Terwijl pu erh uit de lente geliefd zijn vanwege de frisheid en stevig textuur, is de herfst oogst juist erg zoet. De zoetheid van voorjaarsthee zit hem vooral in de nasmaak, terwijl pu erh uit de herfst direct herkenbaar zoet is.
Met deze twee rauwe pu erh cakes kan je nu zoetheid uit het herfstseizoen ervaren. De cakes zijn geperst van bladeren uit twee verschillende theeregio's: een Bulang cake en een Pasha cake. Beide cakes zijn gemaakt van kwaliteitsbladeren van grote wilde bomen met zichtbare witte knoppen.
Provincie in China | Yunnan |
---|---|
Theeregio | Bulang & Pasha (1700m & 1850m) |
Oogst | 2018 |
Theeseizoen | Herfst |
Watertemperatuur | 85 °C |
Hoeveelheid / 500ml | 3 gram |
Trektijd | 3 minuten |
Hoeveelheid (traditioneel) / 100ml | 5 gram |
Trektijd (traditioneel) | 25 sec,10 sec, 5 sec, 5 sec, 5 sec, 5 sec, 10 sec etc. |
Theeplant | Da Ye Zhong |
Thee in Chinees | 布朗 帕莎 普洱饼 |
Glutenvrij | ja |
Cafeïnegehalte | laag |