Echte Chinese thee, direct van de bron.

Bi Luo Chun Groene Thee
11.95

Bi Luo Chun Groene Thee

€ 10,16
Een klassieke groene thee uit de province Jiangsu met een prachtig gekruld uiterlijk. Deze thee bestaat uit bladeren van de allereerste lentepluk van 2018. Veel aandacht is besteed aan de optimale verwerking van de bladeren wat resulteert in een uniek en krachtig karakter van zeewier met een frisse citrus-achtige afdronk.
- +
golden week china
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Aromatisch, soepel en zacht. Gevonden op praktisch elke lijst van de Tien Meest Bekende Chinese Theesoorten. De naam, die letterlijk ‘groene lenteslak betekent, is geïnspireerd door de mooie spiraal vorm, die lijkt op een slakkenhuis, en het feit dat de bladeren in de vroege lente worden geplukt.

Onze Bi Luo Chun (ook bekend als 'Pi Lo Chun') komt uit Dong Ting. In droge, opgerolde vorm, hebben de bladeren een fijne bedekking van zilverwitte haren, die vooral zichtbaar zijn bij de bladpunten. Een verbazingwekkend feit is dat voor deze thee alleen de kleine bladeren en knoppen worden gebruikt. Het gevolg is dat 1 kilo Bi Luo Chun bestaat uit wel duizenden bladeren.

Groene Thee Gezondheidsvoordelen

Bi Luo Chun is een niet-gefermenteerde groene thee en heeft daardoor hogere niveaus van antioxidanten dan zwarte thee. Deze helpen bij het verminderen van kans op kanker, bevorderen een gezonde huid en gaat de gevolgen van veroudering tegen. Maar dat is niet alles, groene thee bevat ook een hoge natuurlijke dosis vitamine C, fluoride en calcium voor gezonde tanden en botten.

Hoe bereid ik Bi Luo Chun Thee?

Zorg ervoor dat je het gekookte water eerst 2 minuten laat afkoelen, voordat je het gebruikt om de delicate bladeren te trekken. De trektijd is erg persoonlijk, dus probeer verschillende tijden uit om zo jouw ideale trektijd te bepalen. Een witte keramische theepot of heldere glas is het meest geschikt voor deze thee.

Bi Luo Chun kan 2 tot 3 keer worden getrokken. En wij raden je het aan om dit ook te doen. De balans tussen de fruitige aroma en de groene theesmaak veranderd namelijk bij elke trekbuurt!

Tip: In China is het soms ook gebruikelijk om eerst water te schenken in het glas en daarna de bladeren toe te voegen. De donzige thee zal zich dan langzaam ontvouwen en zinkt langzaam als sneeuwvlokken naar beneden. Bij deze methode is de trektijd vaak iets langer dan gebruikelijk.

Dong Ting

Onze Bi Luo Chun komt rechtstreeks uit Dong Ting, een gebied dat is omringd door hoge, beboste bergen met een mild, vochtig klimaat - een perfecte omgeving voor een theeplantage!

Geschiedenis

Bi Luo Chun' is gekozen door de populaire keizer in de Qing dynastie 'Kangxi', die deze thee begeerde. De naam van de groene thee betekent letterlijk vertaald vanuit het Chinees 'groene lente slak', wat verwijst naar de opgerolde vorm, welke lijkt op een slakkenhuis. Omdat de bladeren worden geplukt in het voorjaar, is het Chinese karakter voor 'lente' een mooi en logisch onderdeel van de naam. Tijdens de jaren 1890 werd deze voor het eerst erkend als een Chinese groene thee, en is sindsdien altijd terug te vinden in de top drie Chinese theeën. Gedurende vele jaren werd Bi Luo Chun alleen gekweekt in de omgeving Mt. Dong Ting, maar wordt tegenwoordig ook geproduceerd in de provincies Zhejiang en Sichuan. Maar de beste Bi Luo Chun komt nog steeds van de theemeesters uit Dong Ting, die beschikken over het beste klimaat en vaardigheden die nergens ter wereld kunnen worden gekopieerd.

Details
Meer informatie
Trektijd 3-4 minuten
Watertemperatuur 85 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 1 el
Oogst 2021
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte medium
Theeregio Tai Hu
Provincie in China Jiang Su
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 洞庭山碧螺春
Recensies 3

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Bi Luo Chun Groene Thee