Anji Witte Thee - Anji Bai Cha

Vers en zacht romig, met hinten van citrus en noten. Uit Anji, de stad die bekend staat om de mooie bamboebossen en theeteelt. Anji Bai Cha, een van de meest zeldzame theeën van alle Chinese theesoorten. Met lange, delicate, levendige groene bladeren, is de Anji Bai Cha mooi in elk opzicht. Anji Bai, de droomthee van elke theekenner.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 17,62

* Verplichte velden


Productbeschrijving
Details

Is Anji Bai Cha een witte of groene thee?

Gezien de naam van deze thee, zou je denken dat het een witte theesoort is. Maar de Anji Bai Cha is toch echt een groene thee. 'Bai' ('Wit' in Chinees) komt voor in de naam doordat de onverwerkte theebladeren (wanneer ze worden geplukt) wit van kleur zijn. Lees meer over de geschiedenis van Anji Bai Cha voor een verklaring van de naam.

Gezondheidsvoordelen van Anji Bai Cha

Anji Bai Cha is een bijzondere groene thee. Onderzoek blijkt dat de theeplant zeer rijk is aan aminozuren. Hij bevat bijna twee keer zoveel Aminozuren, in vergelijking met andere groene theesoorten. De aminozuren helpen bij het onderdrukken van cortisol en verminderen van stress.

Noemenswaardig is dat het pluk seizoen van deze thee maar 30 dagen lang is, en zeer vroeg begint in het voorjaar.

De smaak van de groene thee resulteert in een licht groene brouwsel met een mix van citrus en plantaardige aroma's, dat sommigen doet denken aan de smaak van asperge.

Extra informatie
Extra informatie
Trektijd 4-5 minuten
Watertemperatuur 80 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 1,5 el
Theejaar 2020
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte laag
Theeregio Anji
Provincie in China Zhe Jiang
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 安吉白
Recensies
Klantenreviews (2)
Citrusvruchten
Kwaliteit
Prijs
Service
Geweldig in elk aspect. Zowel de thee in droge vorm en na het trekken. Gegeven de uiterlijk van de thee is het duidelijk premium kwaliteit. De geur is nootachtig en romig, met een hint van citrusvruchten. Een lekkere kalmerende thee.
Geschreven door Foodandteatraveller (Geplaatst op 15-02-2018)
Mild
Kwaliteit
Prijs
Service
Leuke thee. Mild en goede smaak. Ik drink meestal donkere thee, maar dit is goed voor de verandering. Geschreven door Edward (Geplaatst op 15-02-2018)
Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen recensies schrijven. Log in of registreer nu

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: