Alishan Milky Oolong Thee
Onze milk oolong thee is gemaakt van een bijzondere soort Camellia Sinensis theeplant (Jin Xuan) die wordt gekarakteriseerd door een bloemenaroma en een romige ondertoon. Tijdens de verwerking is de romige aroma versterkt door melksmaken toe te voegen. De licht samengedrukt bladeren ontvouwen zich tijdens het trekken in een zeer aromatische thee met bloemige noten.
Oolong thee en gezondheid
Onze milk oolong helpt bij het versterken van tanden en botten. De polyfenolen in de bladeren werken tegen vrije radicelen en gaat hierdoor veroudering tegen.
Productiegebied van Jin Xuan milk oolong thee
Deze oolong thee is ontwikkeld in de jaren 80 en is te herkennen aan de lichte witte vlekjes op de bladeren. De Jin Xuan Camellia Sinensis plant wordt geteeld in Alishan een bergachtig gebied in Taiwan. Met een hoogte van tussen de 1000-1800 meter, profiteren de boeren optimaal van de mist en wolken die de planten beschermen tegen te veel zonlicht en hoge temperaturen.
Geschiedenis: Een nieuwe soort
In Nederland bestaan er veel soorten tulpen die ontstaan zijn door bestaande soorten te kruisen. Ditzelfde kan ook met theeplanten. In 1950 creërde Wu Zhenyi de Jin Xuan theeplant door een kruising van de 'No.8 Tai Nong' en de 'Ying Zhi Hong Xin' theeplanten. Na 30 jaar perfectioneren van zijn theeplant heeft Wu de erkenning van de theegemeenschap gekregen. Zijn theeplant wordt in professionele kringen de 'No.12 Tai Cha' genoemd. Veel boeren in Taiwan zijn sindsdien overgestapt naar het planten van deze soort.
Provincie in China | Taiwan |
---|---|
Theeregio | Alishan (2216m) |
Oogst | 2023 |
Theeseizoen | Herfst |
Watertemperatuur | 100 °C |
Hoeveelheid / 500ml | 3 gram |
Trektijd | 1.5 min |
Hoeveelheid (traditioneel) / 100ml | 5 gram |
Trektijd (traditioneel) | 30 sec |
Theeplant | Da Ye Zhong |
Thee in Chinees | 阿里山奶香乌龙 |
Glutenvrij | ja |
Cafeïnegehalte | medium |