Bezoek nu ook Teasenz.eu voor snelle verzending (NL 1-2 dagen & BE 2-4 dagen) vanuit Nederland.

Alishan Milky Oolong Thee
8.95

Alishan Milky Oolong Thee

€ 8,95
Intens romige melksmaak met een bloemige ondertoon. Een one-of-a-kind thee uit Taiwan met een fantastisch romige smaak als gevolg van zijn unieke terroir en toegevoegde aromatische melksmaak. Onze Ali Shan Milky Oolong bied je een grote diepte aan smaken die je zelfs blijft proeven tot in je vijfde kop.
- +

Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Onze milk oolong thee is gemaakt van een bijzondere soort Camellia Sinensis theeplant (Jin Xuan) die wordt gekarakteriseerd door een bloemenaroma en een romige ondertoon. Tijdens de verwerking is de romige aroma versterkt door melksmaken toe te voegen. De licht samengedrukt bladeren ontvouwen zich tijdens het trekken in een zeer aromatische thee met bloemige noten.

Oolong thee en gezondheid

Onze milk oolong helpt bij het versterken van tanden en botten. De polyfenolen in de bladeren werken tegen vrije radicelen en gaat hierdoor veroudering tegen.

Productiegebied van Jin Xuan milk oolong thee

Deze oolong thee is ontwikkeld in de jaren 80 en is te herkennen aan de lichte witte vlekjes op de bladeren. De Jin Xuan Camellia Sinensis plant wordt geteeld in Alishan een bergachtig gebied in Taiwan. Met een hoogte van tussen de 1000-1800 meter, profiteren de boeren optimaal van de mist en wolken die de planten beschermen tegen te veel zonlicht en hoge temperaturen.

Geschiedenis: Een nieuwe soort

In Nederland bestaan er veel soorten tulpen die ontstaan zijn door bestaande soorten te kruisen. Ditzelfde kan ook met theeplanten. In 1950 creërde Wu Zhenyi de Jin Xuan theeplant door een kruising van de 'No.8 Tai Nong' en de 'Ying Zhi Hong Xin' theeplanten. Na 30 jaar perfectioneren van zijn theeplant heeft Wu de erkenning van de theegemeenschap gekregen. Zijn theeplant wordt in professionele kringen de 'No.12 Tai Cha' genoemd. Veel boeren in Taiwan zijn sindsdien overgestapt naar het planten van deze soort.

Details
Meer informatie
Trektijd 4-5 minuten
Watertemperatuur 100 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 1 el
Oogst 2022
Theeseizoen Herfst
Cafeïnegehalte medium
Theeregio Alishan
Provincie in China Taiwan
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 阿里山奶香乌龙
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Alishan Milky Oolong Thee