Echte Chinese thee, direct van de bron.

2017 Ba Jiao Ting Pauw Label Pu Erh Theecake - Li Ming Theefabriek Sheng Pu erh (357g)
79.95

2017 Ba Jiao Ting Pauw Label Pu Erh Theecake - Li Ming Theefabriek Sheng Pu erh (357g)

€ 78,35
  • Koop 2 voor € 74,43 en bespaar 5%
  • Koop 7 voor € 70,52 en bespaar 10%
Een pu erh theecake afkomstig uit 2007 met een ongelofelijk voordelige prijs-kwaliteit verhouding. Het is een stevig met de steen samengeperste cake bestaande uit natuurlijke Menghai theebladeren. Deze pu erh trekt een rood-gele brouwsel met een volle smaaktextuur en langdurige nasmaak.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Een Chinese theecake afkomstig van de Li Ming theefabriek. Het bestaat uit grote bladeren zongedroogde bladeren die op hoog temperatuur is gestoomd, voordat ze worden geperst in prachtige ronde vormen. Geschikt voor langdurige opslag of direct consumptie. Een hoge kwaliteit pu erh tegen een eerlijke prijs. Direct uit Yunnan.

Li Ming Theefabriek

Deze sheng pu erh is gemaakt door de Li Ming Thee Factory. Opgericht in 1964, is het nu China's enige theefabriek in Menghai dat eigendom is van de staat. Rond het jaar 2000 verminderde Li Ming Tea Factory de productie van groene thee en zwarte thee geleidelijk. In plaats daarvan begon het onderzoek en de ontwikkeling van haar puer-theeproductie.

Menghai is één van de belangrijkste productieregio's voor pu erh thee. In 1940, is de bekende Menghai Theefabriek opgezet, waar de meeste theebladeren werden verwerkt tot theecakes. Hoewel cakes uit de fabriek erg popular was tot in de jaren negentig, is de kwaliteit sterk achteruit gegaan door de grootschalige productie. Bovendien, vond men meer en meer namaak producten op de markt.

De trend is dat pu erh theeverzamelers tegenwoordig zelf reizen door Yunnan op zoek naar kleinere producenten van Chinese pu erh. Uiteraard deden wij dat ook en als resultaat vonden wij deze prachtige Ba Jiao Ting theecake. De prijskwaliteit is geweldig en de smaak wordt jaar op jaar alleen maar beter.

Over Ba Jiao Ting Tea Series

Ba Jiao Ting betekent "achthoekig paviljoen" in Chinees en is sinds 1998 het handelsmerk van Li Ming Thee Factory. Tot 2013 zijn meer dan 100 Pu'er producten onder dit merk geproduceerd. Het wordt beschouwd als een van de top tien meest populaire Chinese pu erh merken.

Pauw label

De pauw verschijnt op vele Ba Jiao Ting-taarten met namen zoals 'gouden pauw' en '7 kleuren pauw'. De taart op deze pagina heet '孔雀 之 乡', wat letterlijk 'oorsprong van de pauw' betekent.

Bewaar deze thee cake in een donkere en koele plek zonder aanwezigheid van onaangename geuren die in de bladeren kunnen trekken. Zolang je dit doet, zal de smaak door de jaren heen (door gisting) alleen maar verbeteren.

Voor 357 gram aan thee is de prijs erg aantrekkelijk. Bestel deze cake vandaag nog, zodat je binnenkort direct kan genieten van de geweldige smaak van een echte Yunnan bladeren.

Details
Meer informatie
Trektijd Gaiwan / yixing theepot: 2 x spoelen; 10s, 10s, 15s, 20s, 25s, 30s, etc
Watertemperatuur 100 °C
Thee per 500ml theepot 6 gram
Eetlepels / 500ml n/a
Oogst 2007
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte hoog
Theeregio Menghai
Provincie in China Yunnan
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 2007 八角亭普洱茶饼
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: 2017 Ba Jiao Ting Pauw Label Pu Erh Theecake - Li Ming Theefabriek Sheng Pu erh (357g)