Echte Chinese thee, direct van de bron.

Gerijpte Losse Pu Erh Thee, Gong Ting
8.5

Gerijpte Losse Pu Erh Thee, Gong Ting

€ 8,33
Een verleidelijke rijke infusie met een bijna koffie-achtige smaak. Deze pu erh heeft een volle smaak met een houtachtige aroma chocolade boventonen.
- +
Beschikbaarheid:Op voorraad
Meer informatie

Pu erh is een post-gefermenteerde thee en wordt ook wel 'donkere thee' genoemd. Deze thee wordt eerst geoxideerd zoals zwarte thee, maar wordt daarna opgeslagen in een gecontroleerde omgeving voor verdere fermentatie. Er is echter wel een verschil tussen 'ripe' and 'raw' puerh. Onze losse puerh is een 'ripe' puerh en is erg vol van smaak en bladeren kunnen to wel 9 keer getrokken worden! Liefhebbers van deze thee genieten van het feit dat de smaak na elke trekbuurt veranderd. Interessant is dat de 'geek' pu erh drinker in China is meestal van mening dat pu erh geen thee is, omdat door jarenlange veroudering de chemische structuur van de bladeren is veranderd in 'iets anders'.

Bekijk in de video hieronder hoe de losse pu erh bladeren in een Yixing klei theepotje worden getrokken:


Pu erh thee & gezondheid

Deze theesoort wordt in China beschouwd als de meestgeschikte thee voor gewichtsverlies, omdat het ververbranding en de stoelgang stimuleerd. Hoewel, sommige theedrinkers niet te veel groene of witte thee kunnen drinken omdat het soms wat laxerend werkt, is dit niet het geval voor pu erh. Door de fermentatieprocess is het erg zacht voor de mag. Tenslotte, bevatten de bladeren antioxidanten die in meerdere aspecten erg gezond zijn voor het lichaam.

De geboorte plaats van thee

Al honderden jaar wordt pu erh geproduceerd in Yunnan, een provincie ten zuiden van Tibet. Door de zeer hoge ligging met warme zomers en veel regenval zijn de theebomen veel groter dan in andere regios. Terwijl in Anhui provincie de theeplanten niet groter worden dan 'struiken' groeien sommige bomen in Yunnan tot wel tientallen meters hoog. Dit resulteert in grote bladeren en knoppen die het meest geschikt zijn voor met maken van pu erh en persen in verschillende vormen. In China worden deze ook 'da ye cha' genoemd dat letterlijk vertaald kan worden als 'groot blad thee'. Deze soort bevatten een overvloed in polyfenolen, catechinen, aminozuren, cafeïnegehalte.

Geschiedenis van puerh

Puerh is een van de oudste vormen van thee in China, met een geschiedenis van meer dan 1700 jaar dat begon in de Han-dynastie, toen de thee 'Jing Cha' werd genoemd. De naam Puerh is vernoemd naar een stad in de provincie Yunnan, die het begin van de handel centrum was voor deze thee. In de vroege geschiedenis deze theesoort ook gebruikt als een ruilhandel valuta in het zuidwesten van China. Destijds werd ook de 'Cha Ma Gu Dao' of 'Tea Horse Road' gebouwd om thee te transporteren door de Himalya naar andere landen en gebieden in Tibet.

Details
Meer informatie
Trektijd 2-3 minuten
Watertemperatuur 100 °C
Thee per 500ml theepot 2-5 gram
Eetlepels / 500ml 1 el
Oogst 2013
Theeseizoen Lente
Cafeïnegehalte hoog
Theeregio Puer
Provincie in China Yunnan
Glutenvrij ja
Thee in Chinees 熟普洱散茶
Recensies

Schrijf uw eigen review

Recensie voor: Gerijpte Losse Pu Erh Thee, Gong Ting